BN De Stem brengt RBC andermaal negatief in het nieuws

Gepost door:ForzaRbc // 2013-03-02 00:00:00 // 3106 keer bekeken

In het laatste tijdperk van de BVO RBC Roosendaal was de relatie tussen de club en BN De Stem bekoeld. De supporters deden daar een schepje bovenop en organiseerden anti-BN De Stem acties om hun onvrede over de negatieve berichtgeving over hun club te uiten. Uiteindelijk ging RBC Roosendaalfailliet en startte vorig jaar een nieuwe club onder de naam RBC.

Vanaf dat moment werd er een streep onder het verleden gezet door de supporters. De redacteuren van De Stem kregen het voordeel van de twijfel. Dit alles heeft tot niets geleid. Positief komt RBC vrijwel nooit in het nieuws. Zo ook vandaag niet. Redacteur Karel Pleunis weet opnieuw het bloed onder de nagels van de fans te halen.

Hij opent met 'Clubs niet blij met scouten RBC'.

Het bestuur van RBC heeft op de website van de Vereniging voor Oefenmeester Nederland (VVON) een vacature neergezet voor de functie van scout. Volgens het artikel mogen we geloven dat in West-Brabant veel hoongelach was na het lezen van deze vacature. Aan het profiel zijn immers de eisen gekoppeld die passen bij het profiel van een scout die bij een betaald voetbal organisatie past.

Bij diverse jeugdsecretarissen vielen brieven op de deurmat. Hierin valt te lezen dat RBC interesse heeft voorn of meerdere jeugdspelers. Deze zijn volledig volgens de richtlijnen van de KNVB. Op 11 maart volgt een informatieavond en op 18 maart een training en op 25 maart een oefenduel.

Bij onder andere sv MOC'17 viel een brief op de mat. Hoofdtrainer Kees de Rooij heeft tegenover BN De Stem laten weten geen medewerking te willen verlenen. RBC's jeugdcordinator Noud Bominaar betreurt dat. "Natuurlijk begrijp ik dat bij de clubs geroepen wordt dat RBC maar een vijfdeklasser is. Het niveau waarop het eerste elftal speelt en dat van de jeugdopleiding mag niet vergeleken worden. De jeugdopleiding is immers vrijwel gelijk aan die uit de bvo-periode. Vier keer per trainen onder leiding van gediplomeerde trainers en begeleiding bij de studie."

Bominaar wil graag dat de jeugdopleiding kwalitatief voldoende potentieel over houdt om met de senioren op een hoog niveau te kunnen spelen. "Maar wij hebben ook te maken met scouts van NAC Breda en Willem II. Komen ze bij ons een speler ophalen, dan zijn wij daar trots op."

De jeugdopleiding onderscheidt zich wel degelijk van de jeugdopleidingen van andere amateurverenigingen: "Die hebben we min of meer toch overgehouden aan de periode dat hier betaald voetbal werd gespeeld. Onze kennis willen we overigens graag delen met andere clubs. En wat is er verkeerd aan om talentvolle voetballers de kans te bieden zich te ontwikkelen bij een club die op basis van ervaring uit het verleden nu eenmaal over een goede jeugdopleiding beschikt?"




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd