Voorbeschouwing RBC-WDS'19

Gepost door:Remy // 2012-11-30 00:00:00 // 3119 keer bekeken

Zondag speelt RBC alweer de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. WDS19 uit Breda, waartegen RBC ook het eerste duel van dit seizoen speelde, komt op bezoek in Wouwse Plantage. WDS tankte afgelopen dinsdag nog wat vertrouwen, door in een oefenduel met 8-0 te winnen van vierdeklasser Advendo.

Ook RBC zal met het nodige vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Vorige week werd weliswaar met 3-2 verloren van vc Vlissingen, maar na afloop werden louter complimenten in ontvangst genomen. Dat de oranje-witten de sterke eersteklasser zo goed partij konden bieden was voor velen boven verwachting. Hoe knap die prestatie ook was, RBC is uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker, terwijl er kansen lagen op een ng beter resultaat. Welk gevoel overheerst bij trainer Erwin van der Woerdt? Dat gevoel is inderdaad wisselend. Als we hadden kunnen winnen was het wel afgelopen zondag geweest. Tactisch klopte het helemaal, gesloten spelen en van daaruit vol op de counter. We krijgen zelf een grote kans op de 2-1 met Wiebe de Kok in de tweede helft, de keeper pakt zijn schot en vanuit die counter maakt Vlissingen de 2-1. Meteen na de wedstrijd had het gevoel van jammer de overhand. Nu een week later kunnen we alleen maar terugkijken op een goede wedstrijd, waarin we absoluut niet zijn weggespeeld, met helaas het verlies als resultaat.

RBC rest nu alleen nog de competitie, die ook alweer halverwege is. Na elf wedstrijden gaat de ploeg fier aan kop met vijf punten voorsprong op OMC, dat nog wel een duel tegoed heeft. Het niveau van de tegenstanders is wisselend, zag ook de trainer. Je weet dat het vijfde klasse is en daar moeten we het mee doen. Het is het niveau wat ik had verwacht, waarbij er drie of vier clubs zijn die bovenin meedoen en de rest een stuk minder is. Wij proberen onderscheidend te zijn in ons spel, door verzorgd te voetballen. Lukt dat niet, dan telt maar n resultaat en dat is de winst. We moeten uit de vijfde klasse weg en we willen dat met een kampioenschap doen. Dat was vanaf het begin de doelstelling en dat blijft zo.

Om dat doel te bereiken kan zondag een belangrijke stap gezet worden. WDS, waar FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk ooit zijn eerste passen op een voetbalveld zette, is derde in de rangschikking, met acht punten achterstand op RBC. De Bredanaars degradeerden vorig seizoen uit de vierde klasse en startten de competitie met twee nederlagen. Daarna maakte de club echter een opmars richting de promotieplaatsen. Volgens Van der Woerdt is WDS ook n van de sterkere teams waartegen RBC heeft gespeeld. Op de eerste speeldag won RBC in Breda met 4-6. Van der Woerdt: WDS speelde goed vanuit de organisatie en speelde ook verzorgd voetbal. Dat heb ik nog niet bij veel andere verenigingen gezien. Het was een rare wedstrijd met zes goals voor en vier tegen. De meeste clubs graven zich toch in tegen ons, alleen DEVO en WDS probeerden iets meer vooruit te spelen. WDS was scherp in de counters. Wij moeten ons daar zondag weer tegen wapenen.

RBC moet het zondag wederom stellen zonder de geblesseerden Eric Lankers en Miel van Ginneken. Er zijn geen schorsingen, aldus Van der Woerdt. Mark van der Wegen is nog in afwachting van een schorsing na zijn rode kaart, maar mag wel meespelen. Tegen Vlissingen heb ik hem buiten de selectie gehouden, omdat die wedstrijd dan van zijn schorsing af gaat.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd