Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Vlissingen-RBC

Gepost door:Remy // 2012-11-24 00:00:00 // 3189 keer bekeken

Voor RBC staat zondag een loodzware uitwedstrijd op het programma. In de tweede knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker treffen de oranje-witten een andere voormalige profclub: vc Vlissingen.

Vlissingen debuteerde in 1990 in het profvoetbal, uitgerekend met een wedstrijd tegen RBC. De Zeeuwen wonnen met 2-0, maar al snel bleek het draagvlak voor een Zeeuwse profclub te broos. Vlissingen eindigde twee seizoenen achtereen op de laatste plaats in de eerste divisie en slaagde er bovendien niet in om het financile plaatje rond te krijgen. De club kreeg geen nieuwe proflicentie en keerde terug naar de amateurs. Het mislukte avontuur in het profvoetbal had Vlissingen echter zoveel schulden opgeleverd, dat in 1994 een faillissement volgde. Er werd direct een doorstart gemaakt en de club kwakkelde jarenlang in de derde en vierde klasse.

Inmiddels is Vlissingen opgeklommen naar de eerste klasse en daarin doet de club het uitstekend. Het wist zijn laatste vier competitieduels te winnen en bezet de tweede plaats in de eerste klasse C achter koploper De Valk. De selectie van Vlissingen herbergt zowel veel talent als ervaring. Middenvelder Lars de Voogd speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van RBC en Houssein Bouzambou (momenteel clubtopscorer met acht competitietreffers) was in 2009 nog bij de Roosendalers in beeld om de selectie te versterken. Verder heeft Jonathan Constancia in het verleden gespeeld voor AA Gent en Heracles Almelo en was Lionel Lord onder meer actief voor Cambuur Leeuwarden, FC Dordrecht en Fortuna Sittard. De 34-jarige Arjan Human speelde zon tien jaar geleden profvoetbal bij RKC en ADO Den Haag en won daarna onder meer het algemeen amateurkampioenschap en het landelijke bekertoernooi voor amateurs.

Een zeer lastige klus dus voor RBC, dat overduidelijk te sterk is voor de vijfde klasse, maar ook daar niet onklopbaar bleek. Vorige week revancheerde de club zich met een 6-0 overwinning op Val Aan wel voor de eerste nederlaag van het seizoen. Trainer Erwin van der Woerdt blikt terug:
Val Aan was de zwakste tegenstander tot nu toe. Als je het aantal kansen gaat tellen dat we hebben gehad, zou een score van 16-0 ook reel zijn geweest, maar als telt niet. 6-0 is natuurlijk een prima score, maar die dubbele cijfers hebben we wederom niet gehaald. In de rust heb ik aangegeven de bal rond te laten gaan en proberen maximaal twee keer te raken, met als doel niet tegen een onverwachte schop aan te lopen door te gaan dribbelen. Dat hebben we ook gedaan, dus qua spelbeeld was ik hartstikke tevreden, qua aantal goals niet.

Na het bekend worden van de bekerloting gaf de trainer al aan dat zijn team normaal gesproken negen van de tien keer zou verliezen van Vlissingen, maar dat in bekervoetbal niets valt uit te sluiten. Vlissingen heeft een goede ploeg, individueel goede spelers, die hoofdklassewaardig zijn. Fysiek en baltechnisch gezien is het zo dat je op een hoger niveau fittere spelers hebt, die sneller en beter kunnen handelen dan spelers uit de vijfde klasse. Normaal gezien win je daar niet, maar ik ben ervan overtuigd dat je altijd kan stunten. Wij hebben niks te verliezen. Hoe gaat RBC zon sterke tegenstander proberen te bestrijden? Ik ga onze tactiek niet prijsgeven. Zij lezen waarschijnlijk ook deze veelgelezen site en we gaan de tegenstanders niet slimmer maken dan dat ze al zijn. Wij moeten deze wedstrijd het geluk hebben dat alles meezit, maar het is toch heerlijk als je vrijuit kan voetballen tegen een goede tegenstander en je daaraan kan optrekken.

De suggestie dat het voor RBCs krappe selectie een voordeel zou kunnen zijn als het zich slechts nog op n competitie hoeft te richten, werpt Van der Woerdt van zich af. Nee, dat vind ik niet. De beker is een interessante competitie en als we geen bekerprogramma hadden, hadden we vriendschappelijk gespeeld, aldus de trainer, die zondag drie spelers moet missen. Eric Lankers en Miel van Ginneken zijn geblesseerd aan de knie en Jol van Meer heeft verplichtingen voor zijn werk. Wiebe de Kok kan ondanks zijn rode kaart in de vorige ronde tegen Clinge gewoon in actie komen. Wiebe heeft twee keer geel gehad en je wordt in de beker pas na een derde gele kaart geschorst. Mark van der Wegen mag ook meedoen. Hij is na zijn rode kaart automatisch n wedstrijd geschorst en zo lang er nog geen definitieve uitspraak is mag hij dus spelen.

Gegevens sportpark Vlissingen
Irislaan 239
4383 VV Vlissingen

Toegangsprijzen
- kinderen van 12 t/m 15 jaar 2,50 euro;
- personen van 16 t/m 64 jaar 4 euro;
- personen van 65 jaar en ouder 2,50 euro.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd