Voorbeschouwing RBC-Val Aan

Gepost door:Remy // 2012-11-17 00:00:00 // 3164 keer bekeken

RBC raakte vorige week haar ongeslagen status kwijt en de manier waarop was uiterst pijnlijk. Runner-up OMC was met 4-1 te sterk. Halverwege was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, toen RBC tegen een 3-1 achterstand aankeek en verder moest met tien man na een rode kaart voor Mark van der Wegen. Zondag krijgen de oranje-witten in een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Val Aan de kans om het goede gevoel terug te vinden.

Tegen OMC verscheen RBC aan de aftrap met zowel voorin als op het middenveld drie aanvallend ingestelde spelers. Veel andere mogelijkheden waren er niet voor trainer Erwin van der Woerdt.
Vooraf had ik bedacht dat wij de bovenliggende partij zouden zijn tegen OMC. Als Edgar Wong geen werkverplichting had en Zakaria ben Slimane fit was geweest had ik ook met drie middenvelders gespeeld, alleen was de invulling dan misschien anders geweest. Nu was er simpelweg geen andere keus dan met deze elf te beginnen. Zakaria en Arman Grigorian waren allebei niet topfit, hetzelfde gold voor Jelte van Son. Het zou RBC uiteindelijk opbreken, want met deze zeer aanvallende opstelling kwam de defensie flink onder druk te staan. Deze wedstrijden moet alles kloppen, zeker fysiek gezien. Ons probleem lag in de omschakeling en de linies lagen te ver uit elkaar. OMC speelde heel opportunistisch met vier man voorin en maar twee middenvelders. Dat zou dus betekenen dat als je kort bij elkaar speelt je bij balverlies en balbezit een extra man op het middenveld hebt. Nu het veld zo groot werd gehouden, kwamen we echter nooit in duel op het middenveld en kwamen we zelfs een man tekort.

Deze nederlaag betekende de eerste echte tegenslag in sportief opzicht.
Iedereen verwerkt een verlies op zijn eigen manier. De n zit stil voor zich uit te staren, een ander is boos op alles en iedereen, weer een ander gooit zijn sokken nijdig weg. Maar dat het een zware domper was, voelde je aan alles, aldus Van der Woerdt. Ik heb gezegd dat iedereen in de spiegel moest kijken wat er mis is gegaan en daar zijn we dinsdag in de nabespreking op teruggekomen. Daarna een dikke streep eronder gezet, want verliezen doe je altijd wel een keer. Dat is inherent aan de sport.

De volgende opponent is RKVV Val Aan uit De Heen. Val Aan eindigde in 2010 nog als vierde in de vijfde klasse B, maar heeft het sindsdien erg lastig in vijf C. Na een tiende plaats met twintig punten en een elfde plaats met slechts zes punten bezet de ploeg nu de laatste stek met vier punten uit tien duels. Val Aan vond pas negenmaal het net en kreeg al 51 tegengoals te verwerken. Wel werd uitgerekend vorige week de eerste overwinning geboekt. Op eigen veld werd TPO met 2-1 aan de kant gezet.

Desondanks lijkt Val Aan de ideale tegenstander om het
vertrouwen weer op te vijzelen. Van der Woerdt: Dat moet ook het gevoel zijn, terug naar de basis van het simpele voetbal en op zoek gaan naar revanche voor het puntverlies. Maar ook Val Aan zal niet komen om open huis te houden en dan gaat het er wederom om, om de discipline op te brengen om vanuit je positie te blijven spelen.

RBC kan zondag niet beschikken over de geblesseerde Miel van Ginneken en Eric Lankers. Jol van Meer heeft verplichtingen voor zijn werk. Mark van der Wegen is automatisch geschorst na zijn rode kaart en zal vermoedelijk nog wel wat wedstrijden moeten toekijken. Er is nog geen definitieve uitspraak geweest, maar gezien de code kan hij drie tot zes wedstrijden krijgen en hij kan niet in beroep. Een zware straf voor een ongelukkige actie.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd