Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Rimboe-RBC

Gepost door:Remy // 2012-10-27 00:00:00 // 2828 keer bekeken

Zondag speelt RBC voor de derde keer op rij een uitwedstrijd. Toch kan men afreizen naar bekend terrein. RBC neemt het op tegen de ploeg met wie het de accommodatie aan de Wildertsedreef in De Pin deelt: RKVV Rimboe.

Dat is overigens niet voor het eerst dit seizoen. Het allereerste officile duel van het nieuwe RBC was eveneens een uitwedstrijd tegen de vrienden van Rimboe. Destijds wonnen de oranje-witten met 0-7 van het zaterdagteam in de strijd om de districtsbeker. Nu treft RBC uiteraard de zondagtak, die met tien punten de zevende plaats bezet op de ranglijst. Niet slecht voor Rimboe, dat vorig seizoen over een hele competitie (22 wedstrijden) 21 punten pakte en het jaar ervoor slechts elf. Wel zijn de prestaties van de gastheren erg wisselvallig. Rimboe is tot dusver de enige ploeg die OMC een nederlaag wist toe te brengen, maar was een week later ook de enige die punten liet liggen tegen hekkensluiter Val Aan.

Het spelen op het terrein van Rimboe is een noodoplossing voor RBC, maar inmiddels voelt het veld tussen de bossen al een beetje als thuis.
Het complex van Rimboe ligt in een prachtige omgeving en we mogen deze vereniging dankbaar zijn dat onze jeugd er kan trainen en wij er thuis onze wedstrijden kunnen spelen, zegt trainer Erwin van der Woerdt. Binnenkort worden er extra units geplaatst, waardoor er kleedkamers en opslagruimte voor RBC worden gecreerd. Belangrijkste aandachtspunt blijft voor mij het veld. Ik hoop dat de gemeente deze maanden een keer extra wil rollen, zodat het vlak blijft.

Vorige week speelde RBC de bekerwedstrijd tegen Clinge. Het team kreeg een penalty tegen, speelde een helft lang met tien man, maar won toch met 0-3. Natuurlijk ben ik tevreden met het resultaat, winnen van een vierdeklasser is goed. We begonnen goed en hadden duidelijk een overwicht in de wedstrijd, alleen heb je dan te maken met scheidsrechterlijke dwalingen, waardoor het overwicht teniet wordt gedaan. Een absoluut onterechte penalty en een tweede gele kaart voor Wiebe de Kok in een duel waar niks aan de hand was. Als trainer ben je dan benieuwd hoe de tegenstander gaat spelen. Schuiven ze een speler door van achteruit naar het middenveld of komt er een extra spits bij? Clinge veranderde helemaal niets aan hun spelsysteem en wij konden daarvan profiteren. Er was een goede sfeer door de vele supporters van RBC en Beveren en de volgende ronde is bereikt.

Een speler die de laatste weken een kans krijgt in het basisteam is Arman Grigorian. Vroeg in het seizoen was hij als invaller met twee goals al van waarde voor het team en nu neemt hij de rechtsbackpositie over van de geblesseerde Nick Maas. Doet hij dat naar tevredenheid van de trainer? Arman is een ander type speler dan Nick en hij vult het prima in. Wij hebben aardig wat spelers die op verschillende posities kunnen spelen en dat moet ook, zeker gezien de niet al te ruime bezetting van de selectie. Voor een trainer is dat ideaal om te kunnen switchen tijdens een wedstrijd.

Overigens is Maas wel weer op de weg terug. Hij traint alweer aangepast op het veld en doet zijn krachttraining bij Axis. Meer nieuws vanuit de ziekenboeg: Miel van Ginneken heeft last van zijn knie en heeft daardoor deze week niet getraind. Nick Smit heeft donderdag weer meegetraind na een tik op zijn heup tegen Victoria. Zoals bekend is Eric Lankers voor lange tijd uitgeschakeld. Hij zal op 11 december worden geopereerd aan zij knie, zo meldt Van der Woerdt, die uitkijkt naar de komende wedstrijd. Zondag zijn er vanuit Rimboe ook extra activiteiten: een voorwedstrijd, spandoekenwedstrijd en F-jes die met de spelers het veld oplopen. Dit kan weer een sfeervolle en gezellige middag worden en ik hoop dat er wederom veel supporters aanwezig zijn.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd