Artikel over RBC in Engels fanzine

Gepost door:Remy // 2012-10-25 00:00:00 // 2979 keer bekeken

Er is een artikel over RBC verschenen in de Womble Underground Press, het fanzine van AFC Wimbledon. Het verhaal van die club kent sterke gelijkenissen met dat van RBC. Ook in Londen dreigden de supporters door wanbeleid van het bestuur en tegenwerking door gemeente en voetbalbond hun club te verliezen.

In 2002besloot Wimbledon FC Londen achter zich te laten, omdat het daar te weinig fans zou hebben vanwege de concurrentie van andere clubs. Zo'n honderd kilometer verderop vestigde de club zich in Milton Keynes, waar het twee jaar later failliet ging en een doorstart maakte als Milton Keynes Dons FC. De echte supporters waren daarin echter al lang niet meer genteresseerd. De verhuizing werd niet op prijs gesteld en de fans richtten een nieuwe club op, AFC Wimbledon, die door hen als de enige echte opvolger van het roemruchte Wimbledon FC wordt gezien. De nieuw opgerichte club moest helemaal onderaan beginnnen, maar klom gestaag op en wist zelfs door te groeien naar het profvoetbal. AFC Wimbledon komt nu uit in de Engelse League Two, het vierde profniveau.

In hun fanzine besteden de supporters van AFC Wimbledon onder meer aandacht aan clubs die eveneens een doorstart hebben gemaakt. Klik hier om het artikel over RBC te openen (PDF-formaat)!

De website van de Womble Underground Press is via deze link te bereiken: http://www.wupgb.co.uk.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd