Santbergen redt punt voor RBC D1

Gepost door:ForzaRbc // 2012-10-23 00:00:00 // 3092 keer bekeken

RBC D1 is van de nul af in de Hoofdklasse G. De ploeg van trainer/coach Ruben Bus speelde ietwat teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Victoria'03 D1. Een aantal weken terug won het nog met 3-1.

Het jeugdteam begon goed aan de wedstrijd. Het wist enkele fraaie kansen te creren, maar deze werden allen gepakt doordat de keeper van Victoria steeds goed gepositioneerd stond. In de eerste helft wisten de bezoekers geen enkele kans af te dwingen door goed verdedigend optreden van de oranje-witten. De Oudenbosschenaren kwamen toch op voorsprong door een fout van de RBC-doelman. Hij wilde een vrije trap net buiten de zestien meter naar de voorhoede schieten, maar schoot de bal zo in de voeten van de spits van Victoria'03.De aanvallerliet dit buitenkansje niet onbenut, 0-1.

Koud in de tweede helft liep RBC D1 tegen de tweede domper aan toen het 0-2 werd via een vrije trap. Hierna gingen de RBC-spelers individueel spelen in plaats van combinerend. Hierdoor werdin deze fase geen enkele kans afgedwongen en speelde het vooral tegen zichzelf. Een kwartier voor tijd werd dan toch de aansluitingstreffer geproduceerd. Darif Chikou dribbelde de zestien meter in en schoot de bal in de verre kruising.

Na de aansluitingstreffer ontstond er weer een team en werd Victoria'03 naar achteren gedrukt. Het leverde een grote kans op die net voorlangs werd geschoten. Vlak voor tijd werd het 2-2 via Rick Santbergen, die de bal hoog in de korte hoek schoot. Grote euforie ontstond er bij de spelers en de vele ouders aan de zijlijn.

Na de gelijkmaker probeerde RBC D1 de overwinning binnen te halen, maar kansen werden indit korte tijdsbestek niet meer afgedwongen. Door het gelijke spel is RBC in ieder geval van de nul af. Wel moet het nog enkele inhaalduels spelen.