Voorbeschouwing Clinge-RBC

Gepost door:Remy // 2012-10-20 00:00:00 // 3035 keer bekeken

Na het binnenhalen van de eerste periodetitel ligt de competitie een weekje stil. Dat betekent echter niet dat er niet wordt gevoetbald door RBC. Afgelopen dinsdag kwam de ploeg uit in het toernooi om de Omroep Brabant Cup en komende zondag staat een wedstrijd om de KNVB districtsbeker op het programma. Het Zeeuwse Clinge is de tegenstander.

RBC wist de knock-outfase te bereiken door in de poule ruim te winnen van Rimboe zaterdag en het door Henk Vos getrainde Kogelvangers. Daarnaast werd gelijkgespeeld tegen Steenbergen. Clinge was de sterkste in een groep met vierdeklasser Hoedekenskerke en de vijfdeklassers Graauw en Volharding. Zelf komt Clinge uit in de vierde klasse A, maar daarin wil het vooralsnog niet zo vlotten. De Zeeuwen begonnen met een zege bij IJzendijke (momenteel hekkensluiter) en een doelpuntloos gelijkspel, maar de laatste vijf duels gingen verloren.

Op voorhand lijkt RBC dus zeker kans te maken. De oranje-witten stonden al meerdere keren tegenover teams uit hogere klassen en dat ging ze goed af. De volgende ronde bereiken is dan ook het doel van trainer Erwin van der Woerdt.
Ik heb in de gesprekken met de spelers aangegeven dat het bekertoernooi doelstelling nummer twee is. Je kan bij een gunstige loting ver komen en dat betekent extra aandacht. Ik vind dat wij van Clinge moeten winnen. Zij staan niet erg hoog geklasseerd in de vierde klasse.

Het andere bekertoernooi, georganiseerd door Omroep Brabant, eindigde voor RBC al na n wedstrijd. Derdeklasser Victoria03 stond na negentig minuten aan de goede kant van de score (4-2). Ik was er tegen Victoria zelf niet bij in verband met de TC2 cursus, aldus Van der Woerdt. Wat ik van iedereen begreep is dat we prima weerstand hebben geboden en we meer hadden verdiend. 4-2 verlies tegen een derdeklasser kan, maar als je zelf het betere van het spel hebt, is het jammer dat je verliest. Ik denk dat de Omroep Brabant Cup best kan uitgroeien tot een interessant bekertoernooi. Het was leuk geweest een ronde verder te komen en dan een nog betere tegenstander te treffen, maar helaas. Volgend seizoen een nieuwe poging.

Ondertussen ligt RBC voor wat betreft de eerste doelstelling (kampioen worden in de vijfde klasse) perfect op schema. De resultaten zijn tot nu toe uitstekend. Het grootste gevaar schuilt wellicht in verslapping. Hoe houd de trainer zijn selectie scherp en gemotiveerd? Onderschatting van de tegenstander of zelfoverschatting mag nooit gebeuren. Als trainer kan je daar alleen maar elke week op hameren. De vriendschappelijke wedstrijden zijn allemaal tegen betere tegenstanders, daarin worden de spelers ook geprikkeld. Nu we wat blessures hebben ruiken andere spelers ook weer hun kans. Daarnaast moet je jezelf als speler willen verbeteren en dat gaat niet als je op de training niet het maximale geeft. Trainingen moeten super scherp zijn om het niveau omhoog te krijgen. Als je iets op 60% doet, word je niet beter. Elke partij die we spelen gaat om de winst, er staat altijd iets op. De ene keer is dat een aantal sprints, kan ook een drankje zijn of een "oortje tik" voor de verliezers. Zo houd je het leuk en uitdagend.

Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt op sportpark Malpertuus in Clinge. RBC zal het naast Eric Lankers nog steeds moeten stellen zonder Nicky Maas. Spits Mark van der Wegen viel dinsdag uit met een op het oog zware enkelblessure. Donderdag was zijn enkel al minder pijnlijk, niet overdreven dik of blauw. Het is dus te hopen dat het meevalt.

Gegevens sportpark Malpertuus:
Malpertuuslaan 7
4567 BM Clinge




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd