Voorbeschouwing SC Welberg-RBC

Gepost door:Remy // 2012-09-21 00:00:00 // 3162 keer bekeken

Aanstaande zondag staat voor RBC de tweede uitwedstrijd van de competitie op het programma. De oranje-witten reizen af naar de Welberg in de gemeente Steenbergen.

RBC is na drie wedstrijden nog zonder puntverlies, maar dat is SC Welberg ook. Welberg begon met een 1-6 overwinning bij Val Aan en trof daarna twee tegenstanders tegen wie RBC het ook al opnam in deze nog jonge competitie. Het stuurde WDS19 met een 3-2 nederlaag terug naar Breda en won vorige week met liefst 1-7 van TPO in Moerdijk. Na drie weken zijn we er echter wel achter dat dergelijke uitslagen in de vijfde klasse eerder regel dan uitzondering zijn. Welberg zal hoogstwaarschijnlijk meer ruimte hebben gekregen van TPO, dat zich tegen RBC nog volledig ingroef.

Vorige week zag het er lang naar uit dat RBC voor het eerst punten zou gaan morsen. Dankzij een late goal van Arman Grigorian worstelde de ploeg van Erwin van der Woerdt zich langs DIOZ (3-2).
Het was van onze kant de eerste helft erg slordig. Veel onnodig balverlies op het middenveld, waardoor we niet aan voetballen toekwamen, zo analyseert de trainer. Op onze eigen helft lieten ze ons voetballen en hoe korter bij hun zestien meter, hoe korter en feller zij dekten. Als je dan slordig bent in de passing en verkeerde keuzes maakt in wel of niet de actie aangaan, dan creer je weinig. Waar ik wel tevreden over ben is de tweede helft. De passing was een stuk beter en het tempo van spelen hoger. Daardoor was DIOZ twintig minuten voor tijd kapot gespeeld en was het wachten op de goal. Ik moet zeggen dat het wel een opluchting was dat Arman de 3-2 binnenschoot. Daarna krijgen we nog vijf opgelegde kansen die er niet ingaan, gaan ze er wel in dan valt de uitslag een stuk hoger uit. Conclusie: wij hadden te veel spelers die niet hun niveau haalden en daarnaast is DIOZ een stugge ploeg om tegen te spelen, maar we hebben wederom drie punten en dat is het belangrijkste.

Dinsdag kwam RBC een stuk beter voor de dag, toen in een oefenwedstrijd vierdeklasser SC Kruisland met 1-2 werd verslagen. Men leek vooral een stuk feller. Elke wedstrijd is weer anders, en de manier van spelen hangt nauw samen met hoe een tegenstander speelt. Welke formatie spelen ze, hoe ver spelen ze van hun goal af. Tegen Kruisland speelden we een totaal andere wedstrijd, omdat wij nu op onze eigen helft werden teruggedrongen en dus een hoop ruimte hadden om eruit te komen. Tot nu toe hebben we zelf steeds het spel moeten maken en dat gaat meestal prima, al liep het tegen DIOZ de eerste helft niet. Nu maakte Kruisland het spel en konden wij loeren op de counter. En omdat je veel duels hebt, lijkt het dan ook een stuk feller.

In het oefenduel werden weer enkele spelers op andere posities uitgeprobeerd. Zo maakte Anouar el Khassim indruk op het middenveld en stond Wiebe de Kok in de spits. Dit was een prima oefenwedstrijd en soms moet je noodgedwongen spelers op een andere positie zetten, omdat er geblesseerden zijn, of jongens afwezig door werk of studie. Anouar deed het niet onaardig op de positie achter de spits, maar Ivo Vergouwen kan er spelen, Redouane el Allaoui deed het de laatste twintig minuten tegen DIOZ op die positie ook erg goed en Mark van der Wegen hebben we dan ook nog. Het zal van de tegenstander en de ontwikkeling tijdens de wedstrijd afhangen wie er speelt en wie op welke positie speelt. Zelfde geldt voor de spitspositie. Anouar, Mark, Nick Smit, Wiebe, allemaal verschillende types, maar ze hebben allemaal gescoord als ze als spits speelden. De laatste twintig minuten tegen Kruisland stond Dennis Voermans in de spits en die scoort ook.

Tegen SC Welberg zal Arthur van den Broek terugkeren onder de lat. Hij keepte ook tegen WDS, waarna Jelte van Son de volgende twee competitieduels voor zijn rekening nam. Van der Woerdt: Jelte en Arthur zijn allebei 21 jaar, ze moeten met elkaar de strijd aangaan om uit te maken wie er eerste keeper wordt. Vooralsnog keepen ze om de twee wedstrijden, totdat er duidelijk n bovenuit gaat steken. Achter de naam van Eric Lankers staat nog een vraagteken. De aanvoerder viel tegen DIOZ geblesseerd uit na een trap op zijn kuit. Mark van der Wegen heeft aangepast getraind als gevolg van zijn knieblessure en rechtsback Nicky Maas heeft komende zondag verplichtingen voor zijn werk. Van der Woerdt belooft dat zijn team er tegen Welberg weer vanaf de eerste minuut in zal vliegen. Dit is de eerste topper en alles valt en staat altijd met een goede inzet. Als die er niet is, win je helemaal niets. Dus jullie kunnen een strijdbaar RBC verwachten!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd