Voorbeschouwing RBC-TPO

Gepost door:Remy // 2012-09-07 00:00:00 // 3084 keer bekeken

RBC heeft kennisgemaakt met de vijfde klasse. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd tegen WDS19 bleef het lang spannend, maar stonden de oranje-witten uiteindelijk wel aan de goede kant van de score (4-6). Zondag speelt RBC de eerste thuiswedstrijd, tegen TPO.

De club uit Moerdijk, in 1946 tussen puinhopen opgericht (TPO), startte de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen DIOZ. De plaats in de middenmoot die het elftal van trainer Michel Dons nu bezet zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor de rest van de competitie. De laatste twee seizoenen eindigde TPO telkens als achtste van elf ploegen in de vijfde klasse D. Met een echte hoogvlieger lijkt RBC dus niet te maken te krijgen aanstaande zondag. De wedstrijd tegen WDS heeft echter wel geleerd dat de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt te allen tijde geconcentreerd zal moeten blijven voetballen.

Van der Woerdt gaf vorige week aan winnen het belangrijkste te vinden, maar dat hij dat het liefst ziet gebeuren met verzorgd, aanvallend voetbal. Tegen WDS lukte dat gedeeltelijk.
Als je zes doelpunten maakt speel je aanvallend, maar vaak was het nog te gehaast. De derde goal is een voorbeeld zoals het moet, bal rondspelen en geduldig wachten tot er ruimte ontstaat en dan binnen twee of drie passes voor de goal staan. Ik vond het zeker niet onze beste wedstrijd. Tegen Steenbergen was het spel beter, maar eindig je me een gelijkspel, dus achteraf gezien: drie punten is goed, spel kan beter.

Het is lastig om het niveau van de vorige tegenstander in te schatten vergeleken met de andere clubs in competitie, vindt ook Van der Woerdt. Iedereen zegt dat WDS bij de eerste 3 gaat eindigen, zij zijn gedegradeerd uit de vierde klasse. Ik heb nog geen idee hoe het niveau is van de andere clubs.

Dinsdag speelde RBC een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Wernhout, die met 3-2 verloren ging. We hebben enkele spelers op andere posities aan het werk gezien, en speelden in een samenstelling die nog niet eerder zo speelde. Belangrijkste van deze wedstrijden is speelritme houden voor degenen die geblesseerd zijn geweest, of minder hebben gespeeld.

Tegen TPO gaat RBC weer op zoek naar de winst. Het strijdplan blijft hetzelfde, alleen de uitvoering moet beter, sneller omschakelen en meer geduld houden, aldus Van der Woerdt. Zeven tegengoals in twee wedstrijden is veel te veel, dat mag niet meer gebeuren, en daar hebben we donderdag de training op gebaseerd. De trainer kan zondag wederom niet beschikken over Edgar Wong (in verband met werk). Verder is iedereen fit en aanwezig.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd