Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing WDS'19-RBC

Gepost door:Remy // 2012-08-31 00:00:00 // 3507 keer bekeken

Nu de eerste wedstrijden zijn gespeeld weten we ongeveer waar RBC staat. De pouleduels in het bekertoernooi vormden geen enkel probleem voor de oranje-witten. RBC plaatste zich voor de volgende ronde (knock-out), waarin het zal uitkomen tegen een vierde- of vijfdeklasser. Gezien de hoge uitslagen en het vertoonde spel mag de competitie (vijfde klasse C) eveneens niet voor moeilijkheden zorgen. Liefst drie van de twaalf ploegen in competitie promoveren aan het eind van de rit naar de vierde klasse. Aanstaande zondag gaat het seizoen van start en RBC zal haar status meteen moeten waarmaken. Er wordt afgetrapt met een uitwedstrijd tegen WDS19, dat vorig seizoen is gedegradeerd. Wellicht treft RBC in Breda dus direct n van de belangrijkste titelconcurrenten.

In tegenstelling tot RBC wist WDS niet door te stoten in het bekertoernooi. De Bredanaars verloren onder meer met 2-0 van Hoeven (vorig seizoen tweede in de vierde klasse C). In de voorbereiding ging RBC tegen diezelfde club met liefst 4-1 ten onder, al was de ploeg toen niet geheel fris en niet op volledige oorlogssterkte. RBC wist bijvoorbeeld wel Noordhoek met 1-5 aan de kant te zetten, een ploeg die vorig seizoen nog achtste werd in de vierde klasse C en daarmee WDS ruim onder zich hield.

Trainer Erwin van der Woerdt blikt voor ons vooruit op de eerste competitiewedstrijd.
Het is een lange aanloop geweest naar de definitieve doorstart. En inmiddels zijn we ruim een maand bezig met deze groep. Je kan maar n keer een eerste indruk achterlaten en dat heb ik ook tegen de groep gezegd. Dat was de insteek bij de eerste training, de eerste oefenwedstrijd tegen MOC, de eerste bekerwedstrijd en ook nu weer tegen WDS'19. En elke wedstrijd opnieuw zal je de verwachtingen waar moeten maken, wij zijn RBC en ondanks dat we een beginnend elftal zijn wil iedereen van ons winnen. Dit wordt opnieuw een historische wedstrijd en ik kijk er naar uit om ook in de competitie met een goed resultaat te starten.

Van der Woerdt loopt er niet voor weg dat alle ogen op RBC gericht zullen zijn. Hij gaat met zijn ploeg volledig voor het kampioenschap. Je moet een doelstelling durven uitspreken, als je dat niet doet, zal je de doelstelling nooit behalen. We hebben een goede voorbereiding gehad, op een paar kleine pijntjes na is iedereen fit gebleven. Alle oefenwedstrijden waren nuttig en er kwamen steeds verbeterpunten naar boven. In de beker hebben we het goed gedaan met twee keer winst en een gelijkspel. Waarbij we tegen Steenbergen nooit twee doelpunten op deze manier mogen weggeven, maar als je ziet hoe we tweede helft tegen Kogelvangers speelden dat was gewoon heel goed. Als je ziet wat we in een maand bereikt hebben, voetballend gezien, maar ook qua groepsgevoel, dan kan er maar n doelstelling zijn en dat is het kampioenschap.

De insteek van elke wedstrijd is om met verzorgd voetbal tot winst te komen, vervolgt Van der Woerdt. Dat gaan we tegen WDS'19 ook weer proberen. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je wint, als je maar wint, maar ik win het liefst met verzorgd aanvallend voetbal. De spelers die hij tot zijn beschikking heeft zijn in staat om dat spel te spelen, denkt Van der Woerdt, die zijn groep beschouwt: Qua leeftijd is het een mooie mix, we hebben er een stuk of zes van 19 en 20 jaar, dan een man of zeven van rond de 25 jaar en dan nog wat dertigers. Er zijn vier linkspoten, we hebben spelers met snelheid, we hebben stylisten en we hebben weldegelijk spelers die fysieke kwaliteiten hebben. Het is een sociale groep, die je af en toe wel achter de vodden moet zitten.

Aan steun van de eigen achterban bovendien geen gebrek. Voor een vijfdeklasser is dit een unieke situatie en ik vond het prachtig om te zien hoe de spelers spontaan het publiek gingen bedanken bij de eerste oefenwedstrijd tegen MOC. Volgens mij is er geen enkele andere amateurclub waar er bij een eerste training zestig supporters aanwezig zijn met vuurwerk en spandoeken. Ik hoop dat ze in groten getale blijven komen en dat we jullie nog vaak mogen bedanken voor de goede sfeer.

Te beginnen aanstaande zondag, wanneer de supportersvereniging een busreis organiseert naar het sportpark van WDS19. Een opstelling voor dat duel laat Van der Woerdt niet los. De spelers krijgen het ook pas zondag in de kleedkamer te horen, dus geen opstelling! Om daar aan toe te voegen: Maar ik ben wel benieuwd wie jullie als ideale elf beschouwen.

Afgaande op de gespeelde bekerduels kiezen wij voor de volgende opstelling:
Arthur van den Broek; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Ivo Vergouwen, Nick Smit, Eric Lankers; Wiebe de Kok, Mark van der Wegen en Anouar El Khassim.

Vooralsnog is de enige afwezige aan RBC-kant Edgar Wong. De reden is er een die past bij de nieuwe werkelijkheid. Wong moet verstek laten gaan in verband met werk.

Gegevens sportpark:
Paradijs (Haagse Beemden)
Ganzerik 80
4822 RK Breda




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd