Historische fietstocht een succes

Gepost door:Remy // 2012-08-21 00:00:00 // 3192 keer bekeken

Zaterdag 18 augustus was een bijzonder geslaagde dag voor RBC. De eerste officile wedstrijd na de doorstart werd overtuigend met 0-7 gewonnen, gevolgd door een feestavond. Eerder op de dag vond een interessante fietstocht plaats. Onder tropische omstandigheden namen enkele tientallen RBCers deel aan de tocht die hen langs historische locaties uit het rijke verleden van RBC leidde.

Gedurende de tocht van zon 27 kilometer werden vele plaatsen aangedaan die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de club. Bij elk van deze plaatsen konden de deelnemende groepjes enkele quizvragen beantwoorden. Zo werd in de Kalsdonksestraat stilgestaan op de plaats waar ooit in 1912 de voorloper van RBC werd opgericht onder de naam Excelsior. De caf's De Ram en De Driehoek waren vroeger clubcaf's. Waar nu het Marconiplein ligt voetbalde RBC destijds op de zogenaamde wei van Schepers. Meteen over de eerste schuiven (1e spoorwegovergang) lag een andere speellocatie: de wei van Braat. Vervolgens werd het Red Band Sportpark bezocht, alvorens de tocht verder ging naar het Luitenpark. Op die locatie heeft RBC ruim 50 jaar gespeeld. Op de Bredaseweg lagen in de 1e Wereldoorlog tal van weilanden waarop Excelsior en later Oranje Wit veel wedstrijden speelden tegen aan de grens gelegerde militairen.

De volgende halteplaatsen waren sportpark Vierhoeven, BDO, het stadion, hotel Goderie, Norbertuslyceum (op die locatie heeft v.v. Roosendaal -nieuwe naam na Oranje Wit- een paar jaar gespeeld), caf de Monopool, hotel Merks en eetcaf De Tuin. Het eindstation was Moeder Overste op de Markt, eigendom van de gebroeders Kolthof, die samen met Dakota'z als sponsor op de rugzijde van de wedstrijdshirts van het eerste elftal vermeld staan. Moe, bezweet, maar voldaan werden daar de laatste vragen over het verleden van RBC zo goed mogelijk beantwoord.

Uitslag van de fietstocht:
1. met 71 punten groep 10: Ad, Dave en Rik Kerstens
2. met 59 punten groep 5: Jos Hack en Imelda Brugmans
3. met 53 punten groep 2: Jan Lanooy en dhr. Haverkamp

Alle deelnemers bedankt voor hun deelname en doorzettingsvermogen onder zware omstandigheden!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd