RBC wint op honderdste verjaardag eerste oefenwedstrijd van MOC'17

Gepost door:ForzaRbc // 2012-07-31 00:00:00 // 3090 keer bekeken

RBC heeft zijn eerste oefenwedstrijd winnend weten af te sluiten. In de eerste helft kwam RBC nog wel op achterstand, maar in de tweede helft werd de achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning.

RBC begon goed aan de wedstrijd, al was het hier en daar wat onwenning. Niet zo gek, aangezien deze selectie nog nooit met elkaar heeft samengespeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam MOC'17 steedsdichterbij het doel van de oranje-witten. Eerst wist de onderkant van de lat nog redding te brengen, maar na een foute terugspeelbal van Eric Lankers kwam MOC'17 op voorsprong met een schot in de lange hoek.

RBC probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Anouar el Khassim, die een zeer goede indruk maakte, was dichtbij een doelpunt. Op aangeven van Maarten van der Wegen gleed de voormalig speler van MOC'17 uit, waardoor de bal hoog over ging. Ook MOC'17 was nog gevaarlijk met een bal op de lat uit de tweede lijn.

In de tweede helft was het vooral RBC dat de klok sloeg. Na ruim tien minuten was het Ivo Vergouwen die met een prachtige pass werd weggestuurd. Hij omspeelde de Bergse keeper en schoot binnen. Hierna had RBC gelijk op1-2 moeten komen toen Vergouwenweer alleen voor de doelman kwam. Hij sloeg echter de geheel vrijstaande Joel van Meer over, waarna de keeper van MOC'17 redding bracht.

De Bergse derdeklasser werdslechts eenmaal echt gevaarlijk in de tweede helft met een afstandsschot, die door de RBC-keeper prachtig uit de kruising werd gestompt.

Vlak voor tijd kwam RBC dan toch op een verdiende voorsprong. Anouar el Khassim kapte zijn tegenstander uit en schoot vanaf zo'n twintig meter de bal in de verre kruising, 1-2. Na de1-2 kwam RBC niet meer in de problemen.

Klik hier voor foto's (met dank aan 'Ouwegetrouwe')