Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Plan voor wielerbaan op plek RBC

Gepost door:Remy // 2012-04-26 00:00:00 // 3149 keer bekeken

Het hing al tijden in de lucht: de gemeente Roosendaal heeft plannen uitgewerkt om op de plaats van het RBC stadion een overdekte wielerbaan te bouwen. Dat meldt BN/DeStem.

Na het faillissement van RBC nam de gemeente Roosendaal de hypotheekschuld van zo'n 3,8 miljoen euro over. In februari kocht de gemeente het stadion van de curator voor eenzelfde bedrag, zodat de schuld werd omgezet in bezit. Overigens is het stadion onlangs getaxeerd op 1,75 miljoen euro.

Inmiddels zijn er vergevorderde plannen voor een zogenaamd 'Sportpodium'. De voorzijde van het stadion, met tribunes, bijgebouwen, kleedkamers en het restaurant blijft behouden. De rest van het stadion moet worden verruild voor een overdekte hal van 55 bij 90 meter. Daarin wordt een wielerbaan van 250 meter gebouwd en op het middenterrein zou de organisatie van velerlei grote sportevenementen mogelijk zijn.

De bouw zou zo'n vijf miljoen euro gaan kosten. De provinciale subsidie bedraagt maximaal twee miljoen. Wethouder Toine Theunis: Veel moet nog onderzocht worden, maar dit is geen fantasie. Rucphen en Woensdrecht zijn ook in de race. We claimen niks, maar dit is het meest realistische scenario.

Het ontwikkelen van een wielerbaan moet gepaard gaan met de bouw van een evenementenhal op het huidige Wubben-terrein. We moeten goed onderscheid blijven maken. Op de plek van het huidige stadion plannen we enkel sportevenementen, andere evenementen kunnen ernaast terecht, als de plannen gerealiseerd worden. Momenteel doet projectontwikkelaar Maver een haalbaarheidsonderzoek naar een evenementenhal.

In de zogeheten 'businesscase van een regionaal toptrainingscentrum' wordt meer duidelijk over de motieven van burgemeester en wethouders. Verkoop van het stadion gaat ongetwijfeld gepaard met een lage verkoopprijs en, belangrijker nog, met het vergeven van de grondpositie binnen de Spoorzone. Theunis: Dit concept is heel nuchter. En realistisch bovendien, want we stellen ook vast dat er in de seizoensexploitatie van het Sportpodium nog een gat van een paar ton zit. Maar als dit doorgaat, dan is dit zonder meer een verrijking, ontstaan uit het drama RBC.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd