Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Boy Buffel fokt nu dwergkonijnen

Gepost door:Remy // 2012-02-28 00:00:00 // 3085 keer bekeken

Nog niet zo gek lang geleden stormde hij als mascotte Boy Buffel door een vol RBC-stadion. Tegenwoordig fokt de Roosendaler dwergkonijnen.

Het dagelijks bestaan is veranderd voor de 26-jarige Bjrn Roosenboom, RBC-supporter voor het leven, dat nog wel. Roosenboom kroop tien jaar geleden voor het eerst in het mascottepak van RBC. Verkleed als Buffel met een RBC-tenue aan had hij n missie: het publiek opjutten.

Vanaf zijn debuut tijdens de wedstrijd tegen Ajax bewees hij een geboren entertainer te zijn. "Ik vergeet het nooit meer", vertelt Roosenboom met een brede lach op zijn gezicht."Ik hoorde alsmaar ol, ol, vanaf de tribunes. Wat bleek? Die kleine Ajacied Wamberto speelde de hele tijd de bal tussen mijn benen door. Ik daagde hem uit om het nog eens te proberen. Hij nam de uitdaging aan en ik haalde hem neer. Dat beviel de supporters destijds wel", lacht Roosenboom.

Als 'publieksvermaker' heeft de Roosendaler menig feestje meegemaakt. "Bij een gewonnen wedstrijd was het altijd feest. Maar", zegt Roosenboom, "de mooiste momenten waren toch echt de twee promoties naar de eredivisie en onze 4-2 overwinning op Feyenoord in 2002. Na afloop daarvan vloeide het bier rijkelijk."

Tien jaar lang heeft Roosenboom opgetreden voor duizenden supporters in het RBC-stadion. Met het faillissement van RBC Roosendaal is echter ook een einde gekomen aan de gloriedagen van Boy Buffel. Hij heeft de laatste dagen van dichtbij meegemaakt. "De sfeer was euforisch na de 3-2 overwinning op Dordrecht. Het feesten kon niet op, totdat de gemeente besloot dat RBC geen financile injectie zou krijgen", vertelt Roosenboom.

Het is nu driekwart jaar geleden dat de Roosendaalse Boys Combinatie failliet werd verklaard. Sindsdien is er voor de ex-mascotte veel veranderd. "Ik ben sinds kort vader geworden. Dus al mijn aandacht gaat uit naar die kleine."

Als vervanging voor een avondje RBC heeft Roosenboom een nieuwe bezigheid gevonden. Het fokken van konijnen. "Ik ben elke avond bezig met het verzorgen van mijn konijnen en dat kost tijd. Ze komen zelfs uit Duitsland om hier een exemplaar op te halen."

Roosenboom kweekte in zijn jonge jaren vogels, een hobby van zijn vader die hij deels heeft overgenomen. Maar hij wilde iets anders. Mede door zijn passie voor dieren en zijn ervaringen als Boy Buffel besloot hij om hobbyfokker van dwergkonijnen te worden.

"Ik heb als mascotte van RBC heel veel kinderen blij gemaakt. Dat doe ik nu met konijnen. Dat harde werken betaalt zich uit, want de geboorte van een nestje is en geweldige ervaring om mee te maken", vertelt Roosenboom trots.

Hiermee lijkt de ex-mascotte geen tijd meer te hebben voor zijn club. Maar schijn bedriegt. "Ik zal zeker op zondag gaan kijken als de club moet voetballen. RBC-supporter ben je niet voor even, maar voor heel je leven." En, zo laat Roosenboom even zijn fantasie de vrije loop, "het zou toch mooi zijn als we de eerste zes jaar een kampioensfeestje van RBC hebben?"

Bron: BN/DeStem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd