Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Melvin de Leeuw is nu al bijna cultheld bij Cambuur

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-11-11 00:00:00 // 3165 keer bekeken

Melvin de Leeuw was onze laatste Speler van de Maand. Uit de vorige poll blijkt dat de bezoekers van deze site hem de meest rooskleurige toekomst bij zijn nieuwe club toedichten. Voor ons reden om de stemming in Friesland eens te peilen. Vorige week (4 november) besteedde het Friesch Dagblad aandacht aan de 23-jarige Bergenaar. Hieronder een integrale weergave.

Vraag een Cambuursupporter naar zn mening over Melvin de Leeuw (23) en het woord cultheld valt hier en daar. Niet dat de van de zomer van RBC Roosendaal overgekomen aanvaller dat nu al is, maar hij zou het zomaar kunnen worden. De Leeuw is zon speler die altijd leven in de brouwerij brengt; dat vinden ze mooi in Leeuwarden. Een gesprek met hem over zijn type spel en het avontuur dat hem als voetballer en mens in Leeuwarden deed belanden.

In de rubriek spelersrapport van deze krant stond een paar weken geleden een zinnetje dat de linksbuiten prima typeert: Hij heet De Leeuw, maar hij werkt als een paard. Het is wat hem in positieve zin deed opvallen in de eerste wedstrijden van dit seizoen. ,,Het begint met hard werken. En dat dan combineren met goed voetbal. Dat past beide bij Cambuur. En bij mij.

Als het woord cultheld valt, blijkt De Leeuw bescheiden. ,,Dat is een mooi compliment, leuk om te horen. Maar zo voel of zie ik me niet, hoor. Het is fijn dat de supporters je spel en inzet waarderen. Maar ik vind vooral dat mijn spel nog beter kan en moet.

Toch verliep de aanpassing aan zijn nieuwe omgeving tot nu toe prima. De Leeuw was afgelopen voorjaar een van de eerste spelers die door Cambuur voor het huidige seizoen werd vastgelegd. Het betekende na vier seizoenen RBC - dat toen nog bestond - een nieuwe uitdaging voor de aanvaller. Niet alleen sportief. Ook qua leven.

Want zoals De Leeuw in wedstrijden tegenstanders opzoekt, zocht hij deze zomer het avontuur. ,,Zo kun je het noemen, knikt hij. Want verhuizen naar Cambuur, betekende verhuizen naar Leeuwarden. ,,Ik woonde in Brabant nog bij mijn ouders en broertje. Ik kom uit een hecht gezin, ben een familiemens. In die zin was deze stap ook buiten het veld een uitdaging voor me. Nu woon ik op mezelf, dat is nieuw.

Hoewel, op zichzelf? De Leeuw wijst op medespeler Wout Droste, die even verderop in de zakenclub van het stadion in een ander interview verwikkeld is. De Leeuw grijnst: ,,Ik deel een huis met hem. Maar dat is niet erg, hoor. Gaat goed. Prima gozer, die Droste.

We kunnen er niet omheen: afgelopen zondag ging het even minder goed. Het duo kwam, net als Charles Dissels, te laat op het stadion voor het uitduel met Sparta Rotterdam en werd bestraft. ,,Balen, had niet mogen gebeuren. We hebben onze excuses aangeboden aan trainers en spelers en die zijn geaccepteerd.

De kwestie is achter de rug: van je fouten moet je leren en uiteindelijk is te laat komen geen misdaad. De Leeuw staat vanavond dan ook gewoon in de basis. ,,Daar ben ik blij mee, want ik heb meer in mijn mars dan ik tot nu toe heb laten zien. Daar wil ik niet mee zeggen dat ik slecht gespeeld heb, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik wil me ontwikkelen, ik wil de ploeg helpen. Bijvoorbeeld door meer rendement uit mijn acties te halen.

En, zo heft De Leeuw de waarschuwende vinger: niemand hoeft in paniek te raken door de twee gemakkelijke nederlagen bij Eagles en Sparta. ,,Er zit voetbal in deze groep, dat zie je bij vlagen aan ons positiespel. Ik ben er van overtuigd dat wij er iets moois van kunnen maken dit seizoen. Alleen wordt het tijd we een reeks gaan neerzetten, een paar keer achterelkaar winnen.

Beginnende vandaag tegen MVV. ,,Schrijf maar op: de drie punten blijven in Leeuwarden. Het wordt voor MVV een lange terugreis.

(Cambuur wondeze wedstrijd met liefst 5-1. Melvin de Leeuw scoorde n maal).


Bron: Friesch Dagblad / Gerard Bos




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd