Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Naam, logo en kleuren RBC ?besmet?

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-10-04 00:00:00 // 3787 keer bekeken

Als RBC Roosendaal een doorstart wil maken in het amateurvoetbal zal dat volgens curator Toine Jacobs niet mogen gebeuren onder de naam RBC Roosendaal. Ook de clubkleuren van de failliete bvo, oranje en wit, zijn besmet en mogen daarom niet gebruikt worden.

Noud Bominaar van de stichting RBC Roosendaal trekt die bewering van Jacobs echter in twijfel. Hij is van mening dat de visie van Jacobs op een verkeerde interpretatie berust. Jacobs zegt dat volgens zijn gegevens de failliete NV RBC Roosendaal als merkgerechtigde bij het Benelux Merkenregister ingeschreven (nr 1215759, inschrijvingsnummer 089526) staat. Op basis van die informatie mag de club onder de naam RBC Roosendaal niet de beoogde doorstart in het amateurvoetbal maken en zijn dus ook het gebruik van clublogo en de clubkleuren taboe.

Voor Bominaar is die uitleg onacceptabel. "In 2008 is de vereniging gefuseerd met de stichting. Deze stichting is niet failliet gegaan en beheert daarom de historische waarden van de vereniging zoals de naam, logo en de clubkleuren." Bominaar zegt dat hij de degens wil kruisen met de curator, maar dat de oplossing voor de hand ligt als de curator voet bij stuk houdt en gelijk zou blijken te hebben.

"Dan maken we er weer gewoon RBC van en laten we Roosendaal vallen. Wat het embleem betreft, zijn er al evenmin problemen omdat we het oude embleem zullen gebruiken. En oranje en wit, tja, je hebt als vereniging toch de vrijheid clubkleuren te kiezen. Wij vinden oranje en wit mooi."

Bominaar zegt zich vooralsnog niet druk te maken over het verschil van inzicht met curator Jacobs. "Wat me meer bezighoudt is de uitspraak van de Reglementencommissie van de KNVB. Die komt deze week." Die zou, hoopt Bominaar, wellicht een opening inhouden om RBC op een hoger niveau dan de vijfde klasse in te laten stromen in het amateurvoetbal.

Wordt RBC weer in het ongelijk gesteld, dan gaat de oud-leraar op zoek naar nieuwe beroepsmogelijkheden. "Al moet ik doorgaan tot het CAS (het hoogste internationale orgaan in de sportrechtspraak). We geven niet op."

Bron: BN/De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd