Verklaring Stichting RBC

Gepost door:Remy // 2011-09-27 00:00:00 // 3149 keer bekeken

Geruchten over een doorstart van RBC Roosendaal waren er al. Het geduld van de fans werd op de proef gesteld. Vandaag kwam er namens de Stichting RBC Roosendaal een verklaring. Hieronder een integrale weergave.


Wie had dat gedacht op 15 juni, toen bekend werd dat RBC Roosendaal ophield te bestaan??

Maar een aantal RBC'ers wenste zich niet bij het schijnbaar onvermijdelijke neer te leggen. Al na enkele weken bleek er voldoende draagvlak te bestaan om de mogelijkheden van een doorstart in het amateurvoetbal op een zo hoog mogelijk niveau te onderzoeken.

Na vele vergaderingen, contacten leggen, adviezen inwinnen en overleggen met specialisten van buiten, is op 31 augustus een verzoek weggelegd bij de KNVB om ons met ingang van het seizoen 2012 - 2013 in te delen in de Hoofdklasse. Dat verzoek is op 22 september officieel afgewezen. De KNVB staat ons wel een doorstart toe in de 5e klasse. Dat betekent wel dat we vanaf die datum als club weer terug zijn: ontwaakt uit een diepe coma en vol energie om er weer vol tegen aan te gaan!

Want we leggen ons niet neer bij de beslissing van de bond. We hebben de Reglementscommissie van de KNVB (een ONAFHANKELIJK orgaan binnen de KNVB) gevraagd om naar onze zaak te kijken, omdat volgens ons de regels van de bond niet sluitend zijn voor onze situatie. Bovendien klopt hun argumentatie niet!

Wij zijn nu in afwachting van het resultaat van hun onderzoek. Zou de uitkomst voor ons teleurstellend zijn, dan gaan we de volgende stap zetten. We gaan echt tot het uiterste. We willen voorkomen dat we ons later zelf zouden moeten verwijten dat we ergens een kans hebben laten liggen.

Wij ontvangen bijzonder veel positieve reacties op onze pogingen om RBC op een zo hoog mogelijk niveau in te laten stromen. We begrijpen van de supportersvereniging dat mensen individueel iets willen doen richting de KNVB. Hoe goed ook bedoeld, luidt ons advies: NIET DOEN!! Als individuen de KNVB gaan benaderen, gaat dat tegen ons werken.

We roepen iedereen op om acties op touw te zetten, maar wel gecordineerd door het bestuur van de supportersvereniging! Iedereen kan ideen aanleveren viaideeenbus-sv@hotmail.com. Op ieder ingebracht idee wordt een antwoord gegeven.

Wij -als Stichting RBC Roosendaal- roepen alle mensen die RBC een warm hart toedragen en de club graag zo hoog mogelijk willen zien acteren vanaf het komende seizoen op om massaal deel te nemen aan op te zetten acties. Dat kan positief voor ons werken! Laat ons nu niet in de steek; verknal het niet door individuele, versnipperde activiteiten op te zetten. Samen staan we sterk.

We rekenen op jullie en wensen jullie veel succes toe.

Laten we met zijn allen gezamenlijk aan alle criticasters zien dat RBC wel degelijk levensvatbaar is als 100-jarige voor een nieuwe, gezonde toekomst!!


Stichting RBC Roosendaal

Met vriendelijke groet,
Noud Bominaar




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd