Informatie doorstart RBC Roosendaal

Gepost door:ForzaRbc // 2011-09-20 00:00:00 // 3431 keer bekeken

Verklaring Supportersvereniging Doorstart Amateurs RBC

Roosendaal, 20 september 2011

Na de rampzalige mededeling, op 15 juni jl. dat RBC ophield te bestaan was iedereen die de club een warm hart toedraagt met stomheid geslagen. Hoe was dit nu toch mogelijk?

Eerst de 3 punten in minderingin de week voorafgaand van de laatste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht op 6 mei. Vervolgens de mededeling van B&W dat de wedstrijd tot risicoduel werd gepromoveerd en uiteindelijk de enorme ontlading na de miraculeuze overwinning met 3-2 op FC Dordrecht.

Daarna de aanvraag van surseance van betaling, gevolgd door de aanvraag van het faillissement van de BVO RBC Roosendaal op 31 mei 2011. Op 8 juni werd het faillissement onherroepelijk, en verloor RBC Roosendaal haar proflicentie; dus status van BVO.

De KNVB bood ons de kans om als amateurs door te gaan in de Hoofdklasse van het Amateurvoetbal. Deze kans is metbeide handen aangepakt.

Hierop volgde dat Eric Hellemons terugkwam van vakantie en hij formeerde in 2 dagen tijd een team dat volop mee zou doen in de strijd om de titel in de Hoofdklasse. Helaas zagen de mensen die zitting hadden in de Stichting RBC Roosendaal geen kans om een sluitende begroting te realiseren. Ook omdat de gemeente om 23.50 uur in de avond van 14 juni liet weten dat het stadion toch eigenlijk geen optie was om er wedstrijden te gaan spelen. Uiteindelijk werd op 15 juni besloten door de stichting, onder leiding van voorzitter Henk Claessens, RBC Roosendaal te laten ophouden te bestaan.

Er zijn gesprekken gevoerd met 25 mensen vanuit de commissie Historie en Archief, de Voetbalopleiding, Sponsoren en Supportersvereniging. Op maandag 11 juli vond een samenvattende bijeenkomst plaats in t Veerhuis in Oud Gastel, waaruit bleek dat er nog veel draagvlak voor een eventuele doorstart en er nog voldoende Oranje-Witte Supporters waren.

Omdat er waarschijnlijk maareen kans was om een doorstart te realiseren, is er besloten een kerngroep, Commissie Onderzoek Doorstart RBC, te vormen. Bestaande uit Theo Kras en Noud Bominaar. Doel van deze commissie was en is om RBC zo hoog mogelijk (Hoofdklasse) te laten instromen in het amateurvoetbal. Hierbij was van belang om alle gelederen vanuit RBC erbij te betrekken. Van de Voetbalopleiding tot en met de Supportersvereniging.

Na weken van vergaderen, adviezen inwinnen, informatie verzamelen en lobbyen is op 8 augustus een afvaardiging van de Doorstartcommissie RBC bij de KNVB district ZUID I, te Breda geweest. Hier is men gaan praten over een doorstart met instroming in de hoofdklasse in het seizoen 12-13. Argumenten hierbij waren:

- Tot het laatste moment is de top van RBC, onder leiding van Jeffrey Kooistra, bezig geweest om er alles aan te doen om de BVO RBC Roosendaal te handhaven.

- Na de uitspraak van het faillissement op 8 juni had de stichting RBC Roosendaal 3 werkdagen om een doorstart te realiseren in de Hoofdklasse amateurs.

- Door het tekort aan tijd durfde de stichting RBC de stap niet aan. Men had een begroting van 1 miljoen euro in gedachte waar niet aan kon worden voldaan. Tevens gaf de gemeente het stadion niet vrij voor de doorstart in de Hoofdklasse.

- De Roosendaalse Business Club en supportersvereniging RBC tekenden een intentieverklaring om hierbij een steun te verlenen aan een doorstart in de Hoofdklasse amateurs in het aankomende seizoen (12-13). Er is geconstateerd dat er een breed draagvlak is en iedereen hunkert naar een doorstart.

- Ook Stichting RBC Buiten de Lijnen kan weer betrokken worden bij eventuele doorstart en kan bijdragen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Er is ook een brief gestuurd naar de sectie amateurvoetbal KNVB Zeist met deze bovenstaande argumenten. We hebben duidelijk benadrukt dat de uitspraak van de KNVB beoordeeld moet worden op grond van de reglementen en statuten van de KNVB zoals die op 15 juni 2011 vastlagen en ons dus een kans geven om zo hoog mogelijk in te stromen.

Het ziet er tot vandaag naar uit dat dit toch een langdurig proces gaat worden. Er is tot vandaag geen officieel antwoord van de KNVB bij de Doorstart Commissie gekomen. Er is wel een telefoongesprek geweest waarin duidelijk gemaakt is dat de KNVB niet wil meewerken om ons verzoek in te dienen. Ze geven aan dat ze deze week vergaderen over deze zaak en eind van de week een officieel standpunt geven.

Vanuit het standpunt van de Doorstart Commissie lijkt het erop dat de KNVB RBC een doorstart op hoog niveau wil belemmeren. Waarschijnlijk speelt het opnieuw indelen van de Hoofdklasse competitie een rol. De commissie heeft altijd te kennen gegeven niet akkoord te gaan met een doorstart in de amateurslager dan de Hoofdklasse. De commissie is in staat verder te gaan met eventueel juridische vervolgstappen.

De commissie wilde graag voor eind september naar buiten brengen als vereniging weer terug zijn. Helaas zal dit nu naar alle waarschijnlijkheid een lange weg gaan worden. Vandaar dat we nu naar buiten komen met dit persbericht. Dit om alles en iedereen te laten zien dat er hard gewerkt wordt aan een doorstart, maar dit belemmerd wordt door onder andere de KNVB.

Ondertussen heeft de Doorstart Commissie de zetels overgenomen van het oude stichtingsbestuur. Vanuit de Doorstart Commissie zijn Theo Kras, Vincent van Son, Pierre Oosterhout, Dick Kroesbeek en Noud Bominaar op deze vrijgekomen zetels gaan zitten. Deze bekleden de functies sinds 8 september jl.

Ook het bestuur van de SV staathonderd procentachter de doorstart in de Hoofdklasse amateurs en zal de Doorstart Commissie hierbij volledige steun en hulp bieden.


Het Voltallige Bestuur van de Supportersvereniging RBC




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd