Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

'Graag nog eens met mijn broertje voetballen'

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-08-26 00:00:00 // 3054 keer bekeken

NAC Breda, Willem II en RKC Waalwijk hadden interesse in hem, maar Ralf Seuntjens koos bewust voor een overstap naar FC Den Bosch. In de hoofdstad van Noord-Brabant hoopt de aanvaller (22) na een bewogen jaargang de rust terug te vinden. Voetbal Centraal sprak met de oud-RBCer.

De laatste periode van het afgelopen seizoen is er een om snel te vergeten. Een zes maanden durende enkelblessure en het faillissement van RBC Roosendaal kenmerkten het rampjaar van Seuntjens. "Het dieptepunt uit mijn carrire", omschrijft hij zijn laatste maanden in Roosendaal tegenover Voetbal Centraal. "Het faillissement is natuurlijk dramatisch. Ik heb in totaal drie jaar bij RBC gespeeld en die club heeft mij de kans gegeven om te debuteren in het betaalde voetbal. Het is dan ook bedroevend dat de vereniging zo aan haar einde is gekomen. Dat gun je niemand."

In tegenstelling tot zijn voormalige werkgever uit Roosendaal kreeg de jonge voorhoedespeler zelf wel de kans om actief te blijven in het betaalde voetbal. "Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft mijn zaakwaarnemer met Jeffrey van As (technisch directeur van NAC, red.) gesproken. Een overstap naar Breda zag ik echter niet zitten, omdat ik vooraf wist dat ik toch niet aan spelen toe zou komen met Matthew Amoah voor me. Ik ben 22 jaar, dus moet ik wekelijks in actie komen. Willem II en RKC Waalwijk wilden mij ook hebben, maar waren niet concreet. Toen ik vorig jaar met RBC Roosendaal tegen FC Den Bosch speelde, zag ik een goed voetballend team in actie. Daarnaast woont een deel van mijn familie in Den Bosch. Daarom wilde ik graag naar die club toe."

En dus is niet Breda, maar Den Bosch zijn nieuwe werkgebied. Toch staat er deze jaargang een speler met de naam Seuntjens op het shirt onder contract bij NAC. Mats, het jongere broertje van Ralf, maakt sinds dit seizoen deel uit van de hoofdmacht van de eredivisionist. "Ik weet zeker dat hij het gaat redden in Breda; hij is een geweldige voetballer. Het lijkt me fantastisch om ooit met hem te mogen samenspelen. Vroeger heb ik vaak met Mats op straat gevoetbald en thuis kunnen we erg goed met elkaar opschieten. In totaal heb ik vier broers: Mats, Jesper, Stein en Niels." De drie laatstgenoemde telgen van de familie Seuntjens spelen allemaal bij Boeimeer. Het sportpark van de vijfdeklasser is geen onbekend terrein voor de nieuwbakken aanvaller van FC Den Bosch; op zijn achttiende verdedigde hij namelijk nog de kleuren van de amateurclub uit Breda. "Ik ben gescout tijdens een duel van de A1. Vervolgens mocht ik een testwedstrijd spelen bij RBC Roosendaal. Een week later kreeg ik een brief waarin de club liet weten dat ze mij graag in de jeugdopleiding wilden hebben."

Na drie jaar RBC Roosendaal stapte Seuntjens over naar FC Den Bosch. "Een club die dit jaar voor de Jupiler Play-offs moet gaan", zegt hij zelf. De competitiestart verloopt vooralsnog niet van een leien dakje voor de Bosschenaren. "Thuis tegen FC Zwolle (2-2) stonden we met 1-0 voor, maar hadden we pech. Twee steekballen door het midden werden ons fataal en ook communicatief liep het niet lekker. Telstar-uit (0-0) was voor ons een hele lastige wedstrijd. Zij speelden voor het eerst voor eigen publiek en wilden daarom wat laten zien. Van SC Cambuur (1-1) moesten we absoluut winnen. Wij waren beter en creerden veel kansen. Helaas zorgde Sandor van der Heide in de laatste minuut voorde gelijkmaker. Verder hebben zij geen mogelijkheden gehad."

Tegen de toekomstige kampioen van de Jupiler League heeft FC Den Bosch al gespeeld dit seizoen. Tenminste, dat voorspelt Seuntjens. "Ik denk dat FC Zwolle de titel pakt. Sparta Rotterdam en Willem II worden het sowieso niet. Persoonlijk verwacht ik veel van Almere City FC. Ik denk dat die club bij de eerste drie gaat eindigen. Ze hebben met Cees Toet en Gino Felixdaal een degelijk defensief centraal duo en beschikken daarnaast met Paul de Lange en Thijs Sluijter over veel ervaring. Kampioen worden ze niet, maar ik denk wel dat ze d verrassing van de Jupiler League kunnen zijn. Met FC Den Bosch moeten we om de Play-offs strijden. We hebben een sterke selectie met spelers die goed genoeg zijn voor de Eredivisie, zoals Ronnie Reiniers, Paco van Moorsel en Jordens Peters. Zij zijn klaar voor een stap hogerop, maar ik verwacht niet dat zij gaan vertrekken deze zomer. Ze hebben een aflopend contract, dus wachten de belangstellende clubs liever een jaar. Hopelijk kunnen ze belangrijk voor ons worden dit seizoen."

Het drietal is vanavond in ieder geval van de partij als FC Den Bosch op jacht naar haar eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij SC Veendam, dat alle wedstrijden vooralsnog verloor, pakken de Brabanders volgens Seuntjens de drie punten. "Als wij gewoon gaan voetballen en het balletje laten rollen, voorzie ik weinig problemen. SC Veendam is flink verzwakt. De trainer (Joop Gall, red.) is weg, verdediger Pavel Cmovs is naar NEC toe en Michael de Leeuw speelt nu bij De Graafschap. Ze hebben veel ingeleverd en weinig spelers teruggehaald. Dus ik zeg dat de eerste zege een feit is. Wij gaan daar gewoon met 0-2, 0-3 winnen."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd