Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Hertogh: 'Roosendaalse Lijst maakt de dienst uit'

Gepost door:ForzaRbc // 2011-07-05 00:00:00 // 2976 keer bekeken

VLP-man John Hertogh vindt dat RBC nooit had mogen verdwijnen. In een interview met BN De Stem legt hij uit hoe het gegaan is.

Hertogh wist in de tijd van de gemeenteraadsverkiezingen in Roosendaal zelf zo'n 3600 voorkeursstemmen te krijgen; hij was toen nog lid van de VVD-fractie. In die fractie waren er echter twee kampen. 'Het kamp Lok en het kamp Hertogh. Het was 5-4 voor mij, maar toen Anton Meeuwis om gezondheidsredenen zijn zetel niet kon innemen en daarvoor Eddy Mathijssen kwam, sloeg de balans net de andere kant op,' zo vertelt Hertogh.

De Kaaiman gaat verder: 'De breuk ontstond toen Jeroen van der Beemt vond dat ik uit de onderhandelingsdelegatie moest en dat hij het samen met Cees Lok zou doen. Van der Beemt maakte de grootste fout van zijn leven door, omdat hij zelf niet kon, mij te vragen toch nog een keer aanwezig te zijn bij de gesprekken. We zaten op koers van vier wethouders voor elk van de vier deelnemende coalitiepartijen, Roosendaalse Lijst, PvdA, CDA en VVD. Aan het eind van dat bewuste gesprek heb ik gezegd dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen straks De Schuiven over te lopen zonder melding te hebben gemaakt van de breuk binnen de VVD. Toen zag de Roosendaalse Lijst haar kans schoon om met ons af te rekenen vanwege het vertrek eerder van Peter Buijs en zelf twee wethouders te claimen. Zo is het gegaan.'

De Roosendaalse Lijst maakt de dienst uit volgens Hertogh. 'De Roosendaalse Lijst beheerst de lokale politiek. En mevrouw Trinette Adriaansen is er de baas van. Zij maakt de dienst uit en was tegen RBC. Iedereen liep met haar mee.'

De VLP was voor het voorstel om RBC een garantstelling van een miljoen euro te geven, zodat de Roosendaalse club een lening kon afsluiten. 'RBC had nooit mogen verdwijnen. De Roosendaalse Lijst is altijd anti-RBC geweest. Tuurlijk was ik dik bevriend met Jan Pollemans. En tuurlijk vroeg hij mij voor de organisatie, als vrijwilliger. Ik wilde dat wel doen, maar tegen het minimumloon. Maar intussen wel managers een ton betalen. Er liepen drie trainers bij het eerste. En dat bij een club in geldnood!' deelt Hertogh nog een sneer uit aan Pollemans.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd