Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Interview met Henk Claassens (1)

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-23 00:00:00 // 2941 keer bekeken

Het was al 15 juni en het was tien voor n 's nachts. Op dat moment is, op het kantoor van DataByte in Steenbergen, de beslissing genomen geen doorstart met RBC Roosendaal in het amateurvoetbal te maken. Zo staat te lezen in BN/De Stem dat sprak met een van de hoofdrolspelers, Henk Claassens, secretaris van de Stichting RBC Roosendaal.

Bij dat besluit waren, behalve leden van Stichting RBC Roosendaal, enkele grote, 'loyale' sponsors aanwezig en ook Eric Hellemons, de beoogde nieuwe trainer.

Claassens: "Het had geen zin de zaken rooskleuriger voor te spiegelen en door te starten. Want al te optimistische aannames hadden ons juist in deze situatie gebracht. Hoe kun je als een organisatie die juist uit een faillissement komt, financile risico's gaan nemen die de mogelijkheden met vijftig procent te boven gaan? Bovendien bestaat er ook nog zoiets als bestuurlijke aansprakelijkheid. Als je over een half jaar weer de boot ingaat, kunnen ze je als stichtingsbestuursleden nog hoofdelijk aansprakelijk stellen ook."

Dat het stichtingsbestuur in de bewuste nacht van 14 op 15 juni de stekker uit de 99-jarige club heeft getrokken, vindt Claassens een verkeerde voorstelling van zaken. "Die stekker was er eerder al uitgehaald, door de rechtbank. Wij hebben geprobeerd die stekker er weer in te steken. Waren dichtbij, maar het is ons niet gelukt. Het verlengsnoer was net iets te kort."

Waarmee hij vooral het tekort aan geld bedoelt. Althans in de ogen en volgens de berekeningen van de stichting. Claassens: "We kwamen bij een realistisch scenario ongeveer de helft te kort. Tonnen dus." Ook was er geen zicht op een hoofdklasse-waardige accommodatie. "Al zouden we, als we geld genoeg voor een doorstart hadden gehad, wel zijn gaan shoppen bij andere clubs. Vierhoeven, zoals de gemeente voorstelde, was geen optie. Daar kon je op die velden nog geen derdeklasser neerzetten. Bovendien hadden we geen kantine of tribune en konden we zo dus niet of nauwelijks inkomsten genereren."

Claassens, die vergeefs bij de KNVB aanklopte voor hoofdklasse-uitstel van een seizoen om tijd en geld te winnen, bestrijdt dat de club mede ten onder zou zijn gegaan aan tweespalt en gebrek aan samenwerking op de momenten dat het erop aankwam. Hij zegt zich te verbazen over de reacties na het mislukken van de doorstart. "De deceptie bleek bij veel mensen groter dan na het faillissement van de club. Opmerkelijk."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd