Hellemons vindt onderdak in Turkije

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-21 00:00:00 // 2790 keer bekeken

Eric Hellemons, tot vorige week de beoogd hoofdtrainer van RBC Roosendaal, gaat trainen in Turkije. Hij wordt de assistent van Fuat Capa bij Genlerbirligi in Ankara. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Arie Treffers aan BN/De Stem.

Capa was eerder dit jaar enige tijd hoofdtrainer van RBC, waar Hellemons toen assistent was. Hellemons gaat samen met Luc Nillis, oud-speler van onder andere PSV en Belgische international, het assistentenduo vormen.

Genlerbirligi komt uit op het hoogste Turkse niveau, de Sper Lig. De ploeg sloot het afgelopen seizoen af op de 14e plaats van achttien ploegen.


Update

Komende vrijdag tekent Hellemons een njarig contract. Het afgelopen seizoen heeft hij met, toenmalig, hoofdtrainer Fuat apa wel eens gesproken over een Turks avontuur. Omdat hij zich volledig op RBC wilde richten hield Hellemons de boot toen af.

Na het faillissement veranderde de situatie. Gisteravond spraken apa en Hellemons over de inhoud van de functie en werden het snel eens. Het contract wordt vrijdag getekend en zondag staat Hellemons voor het eerst op het trainingsveld. Hij kijkt vooral uit naar de samenwerking met Luc Nillis. "Het is geweldig om met Nilis samen te mogen werken. Was het niet Ronaldo die zei dat Nilis de beste speler was met wie hij ooit had samengewerkt? Met die man sta ik zondag op het trainingsveld. Van een trainer als Nilis kan ik vast heel veel leren."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd