'Gemeente heeft plan voor stadion'

Gepost door:Remy // 2011-06-18 00:00:00 // 2826 keer bekeken

De gemeente Roosendaal moet nog dit jaar alternatieve huisvesting zien te vinden voor ettelijke tientallen ambtenaren die op nevenlocaties aan de Kloosterstraat en Markt werken. Uit verschillende bronnen is op te maken dat hiervoor ook het RBC-complex serieus in beeld is, zo weet BN/DeStem.

Raadslid Ton Schijvenaars van Nieuwe Democraten zegt uit betrouwbare bron bevestiging te hebben dat de gebruiksmogelijkheden van de leegstaande voetbaltempel voor gemeentemedewerkers onderzocht worden. "Dit is zeer actueel." Wethouder Toine Theunis (Financin) ontkent echter dat er concrete plannen in die richting zijn. "Natuurlijk houden we alle opties open, maar de komende tijd willen we rust rond het stadion. Uit respect ook voor RBC."

Theunis zegt wel dat de 'dure huurcontracten' voor de Kloosterstraat en Markt zijn opgezegd. Daar werken zo'n tachtig ambtenaren die eind dit jaar, begin 2012 elders ondergebracht moeten worden. Volgens Theunis was de huur van beide panden al opgezegd voordat een faillissement van RBC ging spelen. Het leegstaande Savergebouw aan Scherpdeel zou een alternatief onderdak voor de ambtenaren zijn. Maar verschillende bronnen melden dat ook het RBC-complex wel degelijk in beeld is.

Delegaties van de gemeente zouden inmiddels twee keer het gebouw genspecteerd hebben waarbij afgelopen donderdag nauwkeurig in beeld is gebracht hoe het zit met netwerkaansluitingen en vierkante meters voor bureaus. Behalve vijf kant-en-klare kantoren biedt het RBC-complex veertien skyboxen, een bestuurskamer en een grote ontvangstzaal. Genoeg werkruimte dus voor tientallen ambtenaren.

Wethouder Theunis zegt dat alleen mensen van het gemeentelijk gebouwenbeheer op verzoek van de curator binnen zijn geweest. "Dat is ruim een week geleden geweest vanwege de beveiliging van het gebouw en het in kaart brengen van de nutsvoorzieningen. De curator is blij dat de gemeente dat voor haar rekening wil nemen."

Uit politieke kring viel gisteren op te maken dat het idee voor huisvesting van ambtenaren in het stadion in goede aarde valt. Curator Toine Jacobs, bij wie niemand beroep aantekende tegen het faillissement van RBC, zegt niet op de hoogte te zijn van het plan. "Dit is nieuw, maar kan zeker een van de opties zijn. In de loop van volgende week is er overleg met de gemeente Roosendaal. Dan zal dit idee ongetwijfeld ook besproken worden."

Dat er aan de kantoren ook een stadion hangt, hoeft volgens Jacobs geen bezwaar te zijn. "Ze kunnen het complex ook van mij huren. De gemeente is een van de hypotheekhouders. Er zijn nog twee hypotheekhouders. Alle partijen moeten het dan wel eens worden over de bestemming van de verschillende ruimtes."

Jacobs sluit verder geen enkele optie uit en weet ook nog niet wat er met het kunstgrasveld gebeurt. "Er is schriftelijk contact met de leverancier. Wij denken er iets anders over dan de leverancier", drukt Jacobs zich diplomatiek uit.

Leverancier Nootenboom noemt het gebruikelijk stoeiwerk. "Voor mijn gevoel staan we sterk", zegt Dick Nootenboom. "Of het veld wordt betaald en blijft liggen, f we halen het uit het stadion."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd