Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Nuytinck naar Excelsior

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-16 00:00:00 // 2799 keer bekeken

De grootste talenten uit de jeugdopleiding van RBC Roosendaal hebben inmiddels onderdak gevonden bij een BVO. Na Sander Kruis (Sparta) en Ruben Hollemans (NAC Breda) tekende middenvelder Erwin Nuytinck vandaag een driejarig contract bij Excelsior. Hij is gehaald voor de eerste selectie van de Rotterdammers.

RBC onderkende het talent van Nuytinck al in een vroeg stadium. Op 10-jarige leeftijd maakte de Zeeuw de overstap van S.S.V. 65 naar Roosendaal.

Jeugdinternational Nuytinck stond in de belangstelling van meerdere clubs. Onder meer NEC, waar zijn neef Bram een vaste waarde is, toonde interesse. Nuytinck kiest echter voor een overgang naar eredivisionist Excelsior, waar hij gisteren een medische keuring onderging. "Dit lijkt me de beste keuze", liet Nuytinck weten. "Bij Excelsior krijgen jonge spelers een kans."

De 17-jarige Nuytinck, wellicht het grootste talent uit de huidige jeugdopleiding, maakte op 19 november thuis tegen Helmond Sport (2-1) zijn debuut. Tijdens zijn vijfde optreden in de hoofdmacht, in februari 2011, raakte hij geblesseerd aan zijn schouder. De aanvaller maakte op dat moment deel uit van Oranje onder zeventien, dat op dit moment in voorbereiding is voor het WK in Mexico, dat zaterdag begint. Door de blessure moest Nuytinck echter een streep door zijn seizoen zetten. Hij is inmiddels wel weer in training.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd