Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

The day after

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-16 00:00:00 // 2640 keer bekeken

Het faillissement was vorige week nauwelijks een verrassing meer. Maar het besluit om nu zelfs geen doorstart te maken treft iedereen bij RBC als een mokerslag. Eric Hellemons (foto) uitte zich dinsdag nog in grappen en grollen. Vervroegd teruggekeerd van een gezinsvakantie in Turkije timmerde de Gastelse trainer in vier dagen tijd een complete selectie voor de hoofdklasse in elkaar.

Gisteren kreeg hij te horen dat het allemaal voor niks was. RBC maakt geen doorstart in het amateurvoetbal. De Roosendaalse voetbalclub houdt volledig op te bestaan. Voor het eerst in 26 jaar RBC wist Hellemons gisteren niet wat hij de verslaggever van BN/De Stemmoest zeggen. "Alsjeblieft, laat dit even bij me landen en spreek me dan over een paar dagen nog eens aan. Nu even niet."

De beslissing van het stichtingsbestuur van RBC om er definitief de stekker uit te trekken, komt keihard aan bij alles en iedereen rond de bijna 99-jarige voetbalclub.

"Wat een dreun, zeg", zuchtte Maarten Boddaert. "Het houdt maar niet op. Wat kan ik er nu nog over zeggen? Dit is echt het einde. Verschrikkelijk, zeg."

Geboren en getogen Roosendaler Boddaert (21) was de enige speler van het profteam van RBC, dat afgelopen seizoen nog uitkwam in de eerste divisie, die Hellemons al had toegezegd om komend voetbaljaar op amateurbasis uit te komen voor de hoofdklasser RBC. "Natuurlijk, ik heb alles te danken aan deze club, ik speel hier al sinds mijn tiende. Maar nu hoeft het dus niet meer."

Boddaert gaat noodgedwongen op zoek naar een andere werkgever. "Als het kan in het betaald voetbal of anders in de topklasse."

'RBC kan geen doorstart maken. Lekker dit. Iemand nog een linksback nodig?' twitterde Thomas van den Houten gistermiddag.

De ex-RBC'er, die in januari opstapte bij Charleroi Marchienne omdat hij al drie maanden geen salaris had gehad, was daags tevoren nog gebeld door Hellemons.

Van den Houten zag zijn comeback in Roosendaal, al was het dan in de hoofdklasse, helemaal zitten. "Ik was het meteen met Eric eens. En dan gebeurt dit." Lang hoefde hij niet te treuren, want 's middags belde trainer Gerard de Nooijer van VV Goes hem al. Van den Houten speelt komend seizoen bij de Zeeuwse eersteklasser uit zijn geboorteplaats. "Maar toch voelt het raar. En ik vind het heel erg voor de club en voor iedereen die daar nauw bij betrokken is."

Secretaris Henk Claassens van het stichtingsbestuur van RBC, die gisteren het besluit om te stoppen wereldkundig maakte, moest met pijn in zijn hart constateren dat Roosendaal en omstreken de voetbalclub niet meer in hun hart sluiten. "Het is wrang, maar het is niet anders: het draagvlak van RBC is te smal geworden. We hebben enkele heel loyale sponsors die alles voor ons wilden doen. Maar dat bleek niet genoeg."

Met RBC verdwijnt ook de jeugdopleiding van de Roosendaalse voetbalclub, die bestond uit zes elftallen met honderdtwintig leden en 65 vrijwilligers.

Bij een doorstart in de hoofdklasse zou die jeugdopleiding zijn blijven bestaan. Volgens Claassens was dat ook een voorwaarde. "Wij wilden onze zelfstandige en hoog aangeschreven jeugdopleiding in elk geval behouden. In de hoofdklasse kon dat." Een fusie met een andere amateurclub was volgens Claassens daarom niet aan de orde, net zo min als een doorstart op het laagste niveau (vijfde klasse). "Dat paste niet bij onze ambities." Het enige wat nu resteert is een stichting zonder geld. "Wij beheren het erfgoed van RBC", aldus Claassens. Louter herinneringen, dus.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd