Reacties jeugdopleiding

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-16 00:00:00 // 2838 keer bekeken

RBC Roosendaal maakt geen doorstart als amateurvereniging. De club houdt, in al zijn geledingen,op te bestaan.Dramatiek alom dus, en niet in de laatste plaats voor al die spelers van de jeugdopleiding. De emoties kwamen gisteravond naar buiten op een druk bezochte bijeenkomst in De Raayberg in Bergen op Zoom.

Kinderen veelal, van 9 tot 19 jaar, van de D2 tot de A1, 109 in totaal. Ze zoeken nu een goed heenkomen. Voorlopig zien ze hun droom vervliegen.

In allerijl werden er gisteren nog overschrijvingen geregeld. Al werd gisteren in de Raayberg bevestigd dat die overschrijving voor RBC-spelertjes is verlengd tot maart 2012. En waren geluiden dat hele elftallen zouden zijn aangeboden aan clubs als NAC, Halsteren en MOC. Voor ouders en spelers komt het feit dat op de Bergse 'lootschool' 't Rijks sport en studie voortaan wellicht niet meer kunnen worden gecombineerd, bovendien hard aan.

De verontwaardiging is groot, bij bijvoorbeeld de vader van Toon de Bruijn uit Wouw en de moeder van Hakan Patan uit Roosendaal. "Op een vorige bijeenkomst, amper een week geleden, werd ons nog gegarandeerd dat de jeugdopleiding nog jaren door zou gaan."

En dan dit. "Een geweldige tegenvaller", zegt de vader. "Een enorme teleurstelling", aldus de moeder. "Nou gaat hij wellicht terug naar Alliance." En Clemens de Bruijn: "Die structuur van sport en studeren aan 't Rijks was heel prettig. Die valt nu weg. Ik denk dat hij weer naar Cluzona gaat."

"Hopelijk word ik dan weer door een bvo (betaald voetbal organisatie-red) gescout", zegt zoon Toon (14) die volgend seizoen in de C1 van RBC zou uitkomen en al lang van een profcarrire droomt.

Dat deed Moreno Mertens (17) uit Etten-leur ook. "Maar die droom is nu weer een stukje verder weg." Moreno zit op het Gertrudis in Roosendaal in de vijfde klas van de zesjarige vwo-opleiding, Hij heeft dus nog wat andere ijzers ook in het vuur. "Maar ik heb nooit aan een dergelijke toekomst gedacht, weet echt niet welke vervolgopleiding ik na het afstuderen zou willen doen. Ik heb me altijd op een voetbalcarrire gericht, wilde prof worden, dacht dat het zou lukken, ik kwam er steeds dichterbij. Nu houdt het dan ineens op. Een paar weken terug ben ik gebeld door de trainer van Internos A1. Misschien ga ik daar heen."

"Dit is een groot drama", zegt Henk Vos, zelf trainer van RBC C1 in BN/De Stem.. Zijn zoon Cane zou nu ook voor de jeugdopleiding van RBC komen spelen. "We zullen nu iets anders moeten zoeken", zegt de voormalige goalgetter.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd