Overzicht jeugdopleiding 2010-2011

Gepost door:Remy // 2011-05-16 00:00:00 // 2992 keer bekeken

Voor de jeugdopleiding zit het seizoen 2010-2011 er ook op en RBC kon dit jaar 1 kampioen verwelkomen, namelijk de A1. Dit team heeft aan de verwachtingen voldaan na de degradatie vorig seizoen. Vooral voor de winterstop leek het elftal onklopbaar en liep het snel uit naar n grote voorsprong. In het 2e bedrijf van de competitie stokte de productie echter zo af en toe zodat het uiteindelijk nog n spannend slot werd wat alsnog in het voordeel van RBC A1 werd afgesloten. Het team van Marco Jalink behaalde 46 punten uit 22 wedstrijden. Opvallend verder was dat maar liefst 5 spelers uit dit elftal hun officile debuut maakten bij het 1e elftal. Al vanaf het begin van het seizoen was Pepijn Veerman toegevoegd bij de hoofdmacht gevolgd door Erwin Nuytinck. Daarna was het de beurt aan Ruben Hollemans om zijn eerste schreden te zetten in de hoofdmacht en wel in de uitwedstrijd tegen Sparta op het prachtige kasteel in Rotterdam. Sander Kruis volgde niet veel later, hij kreeg zijn eerste speelminuten uit bij koploper Zwolle terwijl Anes Beslija vriend en vijand verbaasde met n ijzersterk debuut in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Al met al toch wel n geweldig seizoen voor deze jongens zij het gedwongen door de financile situatie bij RBC maar het toont wel aan dat er wel degelijk potentie zit in de jeugdopleiding van RBC. Matthew Lentink fungeerde dit seizoen als 3e doelman van het 1e elftal. RBC A1 pakte ook dit seizoen de districtsbeker door in de finale afgelopen zaterdag 14 mei Internos A1 te verslaan in de finale. Het werd in Middelburg 4-2 voor de Roosendaalse Boys Combinatie.

RBC B1 eindigde op de 5e plaats in de 1e divisie B en dat is op zich n knappe prestatie te noemen. Het team van John de Frel had het zwaar voor de winterstop en bivakkeerde veelvuldig in de onderste regionen van de ranglijst maar kwam als herboren in het nieuwe jaar uit de startblokken en begon gestaag aan de opmars die uiteindelijk eindigde op de 5e plaats. RBC B1 haalde 34 punten uit 22 wedstrijden.

RBC C1 heeft het niet gered dit seizoen in de 1e divisie B. Na n paar jaar op het hoogste niveau actief te zijn geweest moet dit team volgend jaar n stapje terug doen en moet het gaan proberen om in de 2e divisie weer n gooi te gaan doen naar promotie terug naar de 1e divisie. RBC C1 bungelde het hele seizoen in de gevarenzone echter bleef het lang uitzicht houden op lijfsbehoud omdat de naaste concurrentie ook weinig punten pakte waardoor de situatie niet uitzichtloos was. Echter in de thuiswedstrijd tegen de voornaamste mede degradatie kandidaat MVV C1 liet het elftal het geheel afweten en was degradatie bijna onafwendbaar. RBC C1 haalde slechts 13 punten uit 22 wedstrijden en eindigde als 12e en laatste in de 1e divisie.

RBC C2 speelde ook dit seizoen 2 competities namelijk n najaars- en voorjaarsreeks.in de landelijke C-competitie. In de najaarsreeks eindigde het team van Edwin Spitters op de 6e plaats met 9 punten uit 10 wedstrijden. Na de winterstop wist dit elftal zelfs n plaatsje hoger te eindigen en haalde het 13 punten uit 11 wedstrijden. RBC C2 speelde in de voorjaarsreeks tegen leuke tegenstanders waaronder FC Twente C2.

RBC D1 speelde ook dit seizoen weer zoals voorgaande jaren, wisselde goede met minder goede wedstrijden af maar eindigde weer keurig in de middenmoot. Het team van Gommy Nooijens eindigde op de 6e plaats met 30 punten uit 22 wedstrijden en is zo ook dit seizoen weer zonder problemen in de 1e divisie actief geweest.

RBC D2 had het moeilijk in de 2e divisie en dat was niet verwonderlijk. De jongens van Gijs v/d Bom hadden het vooral zwaar tegen de fysiek sterkere D1 elftallen terwijl het zelf bestond uit jongens die eigenlijk nog mochten uitkomen in de E klasse, dus vandaar dat handhaving in deze divisie werd gevierd als n kampioenschap. Net zoals bij het 1e elftal viel de beslissing voor behoud in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen naaste belager JVOZ/Cortgene D1 en na n achterstand van 0-1 in deze thriller werd er uiteindelijk nog gewonnen met 2-1 waardoor JVOZ/Cortgene gepasseerd werd op de ranglijst en RBC D2 zodoende verzekerd was van wederom n jaar 2e divisie voetbal.

Al met al kan de RBC jeugdopleiding terug kijken op n geslaagd seizoen al blijft de degradatie van de C1 toch hangen als n smetje maar zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren in de voetballerij. Spelers en begeleiders kunnen nu gaan genieten van n welverdiende vakantie om straks begin augustus weer met nieuwe energie er tegenaan te kunnen gaan wanneer het onder de noemer BVO kan gaan starten met de voorbereiding voor het seizoen 2011 2012.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd