Oud-RBC'ers teleurgesteld over puntenaftrek

Gepost door:Remy // 2011-05-04 00:00:00 // 2963 keer bekeken

Omroep Brabant peilde de stemming onder oud-RBC'ers op de dag dat hun voormalige club drie punten in mindering kreeg en daardoor op de rand van degradatie balanceert. Robert Maaskant, Sieb Dijkstra en Edwin de Graaf reageren teleurgesteld op de ontwikkelingen.

Succestrainer Robert Maaskant, momenteel actief bij het Poolse Wisla Krakw, was nog niet op de hoogte van het nieuws. "Heel spijtig om te horen. Ik heb een prachtige tijd gehad bij RBC. Ik zou het heel jammer vinden als RBC degradeert naar de Topklasse. Dat zou een zwarte dag betekenen voor de club, maar ook voor mij persoonlijk. De club heeft een prachtig stadion en een mooi achterland."

Datzelfde beamen ook oud-spelers Edwin de Graaf en Sieb Dijkstra. Met weemoed denken ze terug aan de mooie tijd die ze in Roosendaal beleefden. De oud-doelman promoveerde met RBC via de nacompetitie naar de Eredivisie in 2000. "Dat was heel mooi. We zaten in een poule met Zwolle, Cambuur en Excelsior en niemand gaf een cent voor ons. Toch promoveerden wij naar de Eredivisie."

In 2002 maakte RBC opnieuw de overstap naar het hoogste niveau. Ditmaal voor een langer verblijf. Edwin de Graaf was toen speler van het succesvolle elftal. "Ik heb toen echt een onwijs mooie tijd gehad. We speelden in het kleinste stadion van de Eredivisie en het zat altijd vol. Ook werden we toen de verrassing van de competitie doordat we de nacompetitie ontliepen, terwijl niemand dat verwacht had."

Vraagtekens
Dijkstra vindt het moment dat de KNVB heeft gekozen om de puntenmindering bekend te maken ongelukkig. "Ik vind het een hele zware beslissing in deze periode met nog een competitieronde te spelen. Wat mij betreft hadden ze het beter kunnen uitstellen tot volgend seizoen en ze dan met minder punten laten beginnen. Ik zet vraagtekens bij het besluit van de KNVB. RBC wordt op deze manier wel benadeeld en dubbel gestraft." Maaskant beseft dat er voor financieel wanbeleid straf wordt gegeven, maar blijft het een treurig verhaal vinden.

Laatste kans
Alle drie de oud-RBC'ers hopen dat RBC vrijdag voor de laatste kans gaat in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Maaskant: "Als er een kans is om te winnen moeten ze die met beide handen aangrijpen." De Graaf denktdat het moeilijk gaat worden om te winnen van FC Dordrecht. "Maar ze spelen thuis dus dan kunnen ze wellicht iets extra's brengen. Het gaat heel lastig worden want het is een moeilijke wedstrijd en RBC is natuurlijk niet in goede doen. Ook zullen de spelers door deze drie punten in mindering wel een flinke tik hebben gekregen. Ze moeten de beuk erin gooien."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd