Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Drie punten aftrek voor RBC

Gepost door:Remy // 2011-05-04 00:00:00 // 2992 keer bekeken

De KNVB geeft RBC drie punten in mindering. Dat meldt Omroep Brabant. RBC kan niet tegen het besluit van de voetbalbond in beroep gaan. De straf is het gevolg van niet op orde zijnde financin.

Vanwege deze straf zakt RBC naar de laatste plaats in de Jupiler League, met twee punten achterstand op Almere City FC en drie op Fortuna Sittard. Alleen bij winst tegenFC Dordrecht hebben de Roosendalers nog kans om degradatie te ontlopen. Daarbij is RBC wel afhankelijk van de resultaten van de twee concurrenten.

UPDATE
Ook op de website van de KNVB wordt melding gemaakt van de puntenaftrek voor RBC:

''De beroepscommissie licentiezaken heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak van RBC Roosendaal. De club heeft op 21 april 2011 beroep aangetekend tegen de beslissing van de licentiecommissie om RBC Roosendaal de sancties op te leggen van een publieke waarschuwing en drie wedstrijdpunten in mindering.

Deze sancties zijn het gevolg van het niet voldoen aan een tweetal normstellingen, verbonden aan het voor RBC geldende plan van aanpak, waaraan op 1 maart 2011 moest zijn voldaan.''

Dat het gaat om normstellingen voor 1 maart duidt erop dat deze uitspraak los staat van de documenten die RBC afgelopen vrijdag moest aanleveren, waarin het onderbouwde hoe het lopende seizoen kan worden afgemaakt. Volgens Voetbal International doet de KNVB pas in een later stadium uitspraak over het al dan niet accepteren van die liquiditeitsprognose. Nadat de laatste speelronde is afgewerkt kunnen geen minpunten meer worden toegekend, waardoor een eventuele nieuwe straf pas voor volgend seizoen geldt.

Overigens heeft ook FC Dordrecht, de tegenstander van aanstaande vrijdag, drie punten in mindering gekregen. Zij zakken daardoor naar de tiende plaats op de ranglijst en zijnnu kansloos in de strijd om een ticket voor de play-offs.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd