Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC hoeft niet te rekenen op gemeente

Gepost door:Remy // 2011-04-01 00:00:00 // 2986 keer bekeken

Bij het oplossen van de financile problemen hoeft RBC niet te rekenen op steun van de gemeente Roosendaal. Indien de club failliet gaat, is dat echter ook een aderlating voor de gemeente, die garant staat voor een schuld van 3,2 miljoen euro aan de Bank Nederlandse Gemeenten en daarnaast nog een rekening van 263.000 euro heeft openstaan met RBC.

Tuurlijk is dat ons belang en is dat hetgeen wat ons het meest zorgen baart, aldus wethouder Toine Theunis in BN/DeStem. Vandaar dat ik 9 februari schrok toen RBC meldde dat sponsor- en toeschouwersinkomsten zon 400.000 euro achterbleven bij de begroting. Ik heb vervolgens de toetsingscommissie aan het werk gezet. Die concludeerde dat RBC een miljoen nodig heeft voor een gezonde uitgangspositie.

Theunis: Daar staan we buiten. RBC weet dat ze verder bij ons niet hoeft aan te kloppen. Dat hebben ze ook niet gedaan. De raad is daar duidelijk in. Ik heb daar geen enkel mandaat voor gekregen. Ik waardeer de manier waarop de RBC-directie saneert en transparant is. Heb vanmorgen begrepen dat ze druk doende zijn extern geld aan te boren en inmiddels al goed op weg zijn. Hopelijk lukt het.

Hoewel het ook voor de gemeente van groot belang is dat de club het redt, lijkt de hoop daarop niet bij alle partijen evenzeer aanwezig. RBC is ver voorbij blessuretijd. Hoeveel laatste kansen moet de club hebben? RBC zal verder moeten als amateurclub, zegt Ton Schijvenaars van eenmansfractie Nieuwe Democraten. Hij dacht zelfs al na over een alternatief gebruik van het stadion, dat eigendom wordt van de gemeente als RBC failliet gaat. SP-fractieleider Corn van Poppel: Dan hebben we in ieder geval extra parkeerplaatsen voor het nieuwe Stadskantoor.

Sympathiekere geluiden komen vanuit het CDA en de Vrije Liberale Partij. Ik ben erg geschrokken. Het zou voor Roosendaal heel slecht zijn als RBC de licentie betaald voetbal verliest, aldus CDA-leider Ad Mol, die tevens vindt dat de huidige leiding van RBC weinig te verwijten valt. De fouten zijn in het verleden gemaakt. CDA en VLP zijn niet pertinent tegen gemeentelijke steun, aangezien een faillissement van RBC grote gevolgen heeft voor de gemeentekas. Wat moet de gemeente met zon stadion? Als er werkelijk faillissement dreigt, moeten we lles opnieuw afwegen, vinden Mol en VLP-fractieleider Rogier Verhoeven. VLP steunt RBC. Wat ons betreft staat de deur nog half open.

De overgrote meerderheid van de raad ziet steun echter niet zitten. RBC doet zijn stinkende best. Het is zo jammer dat het de wind tegen heeft. Maar de geldkraan van de gemeente gaat net opnieuw open, zegt Ronald Niehot van Roosendaalse Lijst. Hij noemt ook de enorme bezuinigingen die de gemeente moet doorvoeren. We hebben nog andere belangen te dienen. Aan een dood paard trekken, heeft geen zin.

Bernadette Zijp (PvdA): RBC zoekt externe financiers. Wij gaan vanuit de gemeentebegroting in ieder geval gn cash op tafel leggen. Veel te risicovol. De VVD houdt er sterk rekening mee dat het binnenkort over en sluiten is. De partij stelt wel een raadsenqute voor om de gemeentelijke besluitvorming over RBC in de voorbije jaren te onderzoeken. Niet om iemand de schuld te geven, maar om lessen te trekken. Het CDA wees een enqute donderdag meteen af, de SP staat er niet onwelwillend tegenover.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd