Voorbeschouwing Go Ahead Eagles-RBC

Gepost door:Remy // 2011-03-31 00:00:00 // 2950 keer bekeken

Na drie nederlagen op rij wist RBC twee weken geleden weer een resultaat te boeken. Op bezoek bij koploper FC Zwolle werd verrassend een punt gepakt. De Roosendalers speelden zeer defensief en slaagden in hun opzet: de aanvalsmachine van de Zwollenaren wist geen doelpunten te produceren. In de tegenaanval kreeg RBC af en toe een kans, maar een overwinning voor de bezoekers zou te veel van het goede zijn geweest. Met een punt kon de strijdende ploeg van Dean Gorr dik tevreden zijn. Dat Almere City FC en Fortuna Sittard, twee ploegen die RBC met een schuin oog in de gaten houdt als het gaat om de laatste plaats, hun wedstrijden wisten te winnen, doet niets af aan de eigen prestatie.

Ondanks de rustperiode van tweenhalve week was er bij RBC weinig reden om lang na te genieten van het bonuspunt in Zwolle. Er werd bekend dat oude schulden de club nog steeds achtervolgen. De liquiditeit is opnieuw een probleem. Spelers ontvingen hun salaris te laat en van enkele sterkhouders kan het contract niet worden verlengd.

Aan de spelers de zware taak zich (opnieuw) af te sluiten van de randgebeurtenissen en zich te focussen op het voetbal. Maandagavond staat de volgende uitwedstrijd op het programma. RBC reist af naar Deventer voor de confrontatie met Go Ahead Eagles.

Het team van Andries Ulderink bezet de zevende plaats op de ranglijst, maar is nog allerminst zeker van deelname aan de play-offs. Ook voor de thuisploeg staat er dus veel op het spel. In de eigen Adelaarshorst weet Go Ahead over het algemeen wel punten te pakken. De laatste drie thuisduels werden gewonnen, voorafgegaan door twee gelijke spelen. Daar staat tegenover dat RBC op vreemde bodem het slechtst presteert van alle clubs in de Jupiler League, met slechts zes punten uit veertien wedstrijden.

Daarnaast zal de technische staf wederom flink moeten sleutelen aan het elftal. Wesley Pollemans, Mels van Driel en Melvin de Leeuw zijn immers geschorst na hun gele kaarten in het duel met Zwolle. Jordy Zuidam is na een wedstrijd uitsluiting wel weer beschikbaar. Door blessures ontbreken Ralf Seuntjens, Erwin Nuytinck, Iderlindo Moreno Freire en Jahmill Flu.

Op voorhand ziet het er dus niet florissant uit voor de Roosendalers, maar wellicht weten zij opnieuw te verrassen. RBC kan in ieder geval moed putten uit de thuiswedstrijd tegen de Eagles, eerder dit seizoen. Toen werd verdiend met 1-0 gewonnen door een goal van Zuidam, die door RBC wordt gehuurd van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal
Datum: 4 april 2011
Tijd: 20:45 uur
Plaats: De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Honig
Assistent-scheidsrechters: Dobre en Lapar
Vierde official: Bakker




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd