Wordt RBC A1 zaterdag kampioen? Flinke nederlaag RBC D2

Gepost door:Remy // 2011-03-27 00:00:00 // 2869 keer bekeken

Zaterdag 2 april wordt n belangrijke dag voor RBC Roosendaal A1. Bij winst op ASWH A1 kan het kampioen worden in de 3e divisie. RBC heeft dan met nog 3 wedstrijden te spelen n onoverbrugbare voorsprong van 11 punten op de nummer 2 Barendrecht A1. Afgelopen zaterdag won RBC A1 in Den Haag met 0-1 van GDA A1 n tegenstander die tot voor kort nog de voornaamste concurrent was voor de Roosendaalse Boys, maar door 2 overwinningen binnen 2 weken op de Haagse ploeg kon ook door hun titelaspiraties n dikke streep gehaald worden. RBC won zaterdag door n doelpunt van Ronald Ouwens in de 44e minuut en zag daardoor haar voorsprong op de nummer 2 verder oplopen. Volgende week kunnen de jongens van Marco Jalink dan in Hendrik Ido Ambacht het karwei gaan afmaken, al moet de wedstrijd nog wel gespeeld worden natuurlijk, om zodoende promotie naar de 2e divisie af te dwingen, n divisie waar ze eigenlijk dit seizoen in hadden moeten uitkomen maar die voorgeschiedenis is hier al vaak neergezet. RBC A1 hoopt natuurlijk zaterdag op n grote schare supporters om de spelers hartstochtelijk aan te moedigen in deze belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Hopelijk kunnen we volgende week heugelijk nieuws schrijven.

Wist RBC D2 vorige week nog n knappe overwinning te behalen op Roosendaal D1, deze week ging het team van Gijs v/d Bom keihard onderuit in de wedstrijd tegen UNA D1. Het werd maar liefst 5-1 voor de thuisploeg waardoor RBC met de overwinning van vorige week weinig tot niets opschoot en nu weer 2 plaatsen gezakt is op de ranglijst, nog wel net boven de beruchte degradatiestreep met slechts 1 punt voorsprong op de nummer voorlaatst JVOZ/Cortgene D2. Voor RBC D2 breken nog 3 spannende weken aan om te vechten voor lijfsbehoud en ook hier kunnen deze jonge spelertjes alle nodige steun gebruiken in hun strijd.

RBC C2 speelde n door de KNVB georganiseerd minitoernooi op Sportpark Vierhoeven, onze oude thuisbasis. RBC kreeg de organisatie van dit minitoernooi opgedrongen door de KNVB en mede door de geweldige medewerking van Aleco konden wij gebruik maken van de kleedkamers en velden op ons voormalig jeugdcomplex waar nog veel herinnert naar de mooie tijd welke wij daar destijds hebben gehad. Dit toernooi wat nergens om ging werd gespeeld tussen RBC C2, FC Den Bosch C2, FC Twente C2 en Go Ahead Eagles C2 en C4. Vooral de deelname van de laatste 2 ploegen deed de nodige stof opwaaien. Niet dat de gasten uit het oosten niet welkom zouden zijn, verre van dat zelfs want het zijn graag geziene gasten, maar gewoon het beleid binnen de KNVB dat zomaar 2 ploegen even meer dan 200 km laat rijden voor zoiets terwijl er dichter bij huis ook voldoende BVOs zijn waar net zo gemakkelijk tegen gespeeld had kunnen worden. Maar goed als je het beleid van de mensen in Zeist probeert te snappen moet je toch echt van n andere planeet komen want voor ons stervelingen is het niet te bevatten. RBC C2 won zijn 1e wedstrijd tegen FC Den Bosch C2 met 2-0,verloor even later met dezelfde cijfers van FC Twente C2 om uiteindelijk weer met 2-0 te winnen van Go Ahead Eagles C2. RBC en FC Twente eindigden beiden met 6 punten uit 3 wedstrijden op de 1e plaats waarna de gasten uit Overijssel weer de terugreis van dik 2,5 uur mochten aanvangen zonder er echt iets wijzer van te zijn geworden. Complimenten aan de heren in Zeist voor zoveel kortzichtigheid.

RBC D1 speelde tenslotte vriendschappelijk in en tegen Smitshoek bij Rotterdam en deze wedstrijd eindigde in 3-3.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd