Voorbeschouwing FC Zwolle-RBC

Gepost door:Remy // 2011-03-17 00:00:00 // 3017 keer bekeken

Dat RBC de meeste punten in eigen huis behaalde was bekend. Ook de afgelopen vijf duels werd daar echter niet gewonnen. Na de opeenvolgende thuisnederlagen tegen FC Emmen en MVV wordt de situatie kritiek. Punten zijn meer dan welkom. Vrijdag wacht RBC echter weer een uitwedstrijd, waarin in 2011 nog geen punt is gepakt. De tegenstander: koploper FC Zwolle.

FC Zwolle koerst af op het kampioenschap van de Jupiler League. Met nog zeven duels te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee RKC Waalwijk zeven punten. De Zwollenaren zijn de besten in thuiswedstrijden, de besten in uitwedstrijden, ze scoren het meest, krijgen de minste doelpunten tegen en hebben bovendien de topscorer van de competitie binnen de gelederen. Sjoerd Ars, aan het begin van dit seizoen door Zwolle overgenomen van RBC, passeerde voor het eerst in zijn carrire de grens van twintig doelpunten. In 26 duels scoorde hij zelfs al 25 keer. Behalve Ars heeft trainer Art Langeler nog een voormalig RBCer in de selectie. Joran Pot kon vorig seizoen niet in positieve zin opvallen bij de Roosendalers, maar hij speelde al elf wedstrijden voor FC Zwolle. Vooral na de winterstop komt hij veel in actie. Als rechtsback is Pot zelfs basisspeler.

Vorige week hield een sterk verdedigend ingesteld FC Dordrecht de Zwollenaren op een 0-0 gelijkspel. Het was echter pas de derde keer dat Zwolle in het eigen stadion punten lieten liggen. Eerder werden alleen MVV (0-0) en FC Emmen (3-4) niet met een nederlaag huiswaarts gestuurd.

RBC moet het in Zwolle stellen zonder Ralf Seuntjens, die tegen MVV zijn enkelbanden inscheurde en de rest van het seizoen mist. Ook Iderlindo Moreno Freire, Erwin Nuytinck en Jahmill Flu zien we dit seizoen niet meer terug. Op de eigen website meldt RBC dat vrijdag tevens Pepijn Veerman en Vlatko Lazic niet inzetbaar zijn vanwege blessures. Aanvoerder Jordy Zuidam is geschorst.

FC Zwolle-RBC Roosendaal
Datum: 18 maart 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: FC Zwolle Stadion
Scheidsrechter: Higler
Assistent-scheidsrechters: Slot en Strijker
Vierde official: Van den Hurk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd