Interviews
Meest recente interviews

RBC D2 in gevarenzone, simpele winst A1

Gepost door:Werner // 2011-02-27 00:00:00 // 2936 keer bekeken

RBC D2 verkeert in zwaar weer na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Geldrop HB D1. De jonkies van Gijs v/d Bom konden het in deze thuiswedstrijd niet bolwerken tegen de fysiek sterkere tegenstander uit Geldrop die 'n aantal jongens in de gelederen hadden die qua grootte niet zouden mistaan in de C klasse. Geldrop HB D1 nam in de 1e helft de leiding maar na rust wist RBC dit keurig recht te trekken. Waar iedereen zat te wachten op de verdiende voorsprong viel vlak voor tijd de goal zoals zovaak aan de andere kant waardoor RBC D2 met lege handen achterbleef in het kletsnatte Mariflex Stadion. RBC D2 staat nu op de 9e plaats en voelt de hete adem in hun nek van de onderste ploegen in de 2e Divisie B. Voor het efltal van Gijs v/d Bom is het nu hoogste tijd om daar weg te komen wil het volgend seizoen nog in deze klasse spelen, echter doe dat maar eens zomaar als je wekelijks tegen voornamelijk 2e jaars D spelers speelt.

RBC A1 was het 2e team deze dag dat in het stadion speelde en wel tegen degradatiekandidaat Sarto A1 uit Tilburg. De koploper in de 3e divisie had in 'n matige wedstrijd totaal geen moeite met de tegenstander en won gemakkelijk met 4-0 na 'n 2-0 ruststand. In tegenstelling met de midweekse wedstrijd tegen DOSKO 1 werd er nu veelvuldig slordig gespeeld en werden 100% kansen knullig om zeep geholpen anders had de score veel hoger uit kunnen vallen. RBC A1 heeft na de winst in de laatste minuut van GDA A1 tegen OJC Rosmalen A1 slechts 1 serieuze concurrent in de strijd om het kampioenschap over GDA A1 en laat de 1e wedstrijd na de carnaval nou juist deze topper zijn wanneer het team van Marco Jalink de Hagenezen op Meilust ontvangt. Bij winst zou RBC hele goede zaken kunnen doen temeer omdat het ook nog de uitwedstrijd in Den Haag tegoed heeft.

Stand bovenin:
1. RBC A1, 15 gespeeld 33 pnt
2. OJC Rosmalen A1, 17 gespeeld 27 pnt
3. GDA A1, 13 gespeeld 24 pnt

RBC B1 en RBC D1 kunnen de competitie na respectievelijk overwinningen op Spartaan '20 B1 (1-0) en Top Oss D1 (0-3) rustig uitspelen met de wetenschap dat beide elftallen volgend seizoen weer actief zijn in de 1e divisie. Vooral voor RBC B1 is dit 'n keurige prestatie na 'n moeizame start waar het zelfs lange tijd op de voorlaatste plaats stond, maar het elftal van John de Frel heeft zich keurig hersteld en staat nu op de 6e plaats met 22 pnt uit 16 wedstrijden. RBC D1 staat zelfs 'n plaats hoger met 26 pnt uit 17 wedstrijden en handhaaft zich steeds moeiteloos in de 1e divisie wat opzich 'n knappe prestatie is.