Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Den Bosch-RBC

Gepost door:Remy // 2011-02-25 00:00:00 // 2979 keer bekeken

Vorige week liet RBC weer eens zien een mooie pot voetbal op de mat te kunnen leggen. In de eerste thuiswedstrijd onder hoofdtrainer Dean Gorr werd het 2-2 tegen sc Cambuur. Voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van aanvoerder Jordy Zuidam, maar de Roosendalers vergaten vervolgens verder afstand te nemen. Na de pauze werden de Friezen sterker en zij namen zowaar een 1-2 voorsprong. Cees Toet kopte echter nog de gelijkmaker binnen. Als RBC op bezoek bij FC Den Bosch hetzelfde spel kan lieten zien, dan valt er wellicht wat te halen in De Vliert. Zoals bekend hebben de oranje-witten echter pas weinig goede uitduels gespeeld dit seizoen.

RBC lijkt Den Bosch wel op een goed moment te treffen. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk draait namelijk stroef de laatste weken. Na de winterstop werd pas n duel gewonnen, uit tegen RKC (0-1). Wel moet worden opgemerkt dat de Bosschenaren het al moesten opnemen tegen de gehele huidige top vijf van de ranglijst. Daarna werd echter ook niet gewonnen van AGOVV en Fortuna Sittard (gelijk) en Go Ahead Eagles (nederlaag). De laatste van de (slechts) drie thuiszeges dateert alweer van 29 oktober, toen Sparta met 3-1 werd geklopt. Op de website van Den Bosch legt routinier Theo Lucius de vinger op de zere plek.
Elke wedstrijd hebben we veel mogelijkheden. Maar het wordt nu cht zaak om die kansen te gaan verzilveren. Vaak komen we op voorsprong, maar vervolgens geven we die veel te makkelijk weg.

FC Den Bosch speelde al elfmaal gelijk, het meest van alle clubs in de Jupiler League. Ook in Roosendaal werden eerder dit seizoen de punten gedeeld. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd nam de thuisploeg tot twee keer toe een voorsprong, maar John Verhoek schoot Den Bosch evenzoveel keer op gelijke hoogte. De sterke spits scoorde in de eerste seizoenshelft liefst tien keer en verdiende daarmee een transfer naar de Franse topclub Stade Rennes, dat naar verluidt een half miljoen neertelde voor het broertje van ADO-speler Wesley.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal
Datum: 25 februari 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Vliert
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Janson en Schuitemaker
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd