RBC A1 veel sterker dan DOSKO 1

Gepost door:Werner // 2011-02-23 00:00:00 // 2939 keer bekeken

Daar het eigenlijk niet de gewoonte is dat ik verslagen ga maken van vriendschappelijke wedstrijden van de jeugdopleiding, wil ik voor deze ene keer toch 'n uitzondering maken voor RBC A1. Het team wat na de winterstop moeizaam uit de startblokken is gekomen speelde afgelopen dinsdag 'n vriendschappelijke wedstrijd tegen de koploper van de derde klasse A DOSKO 1, en ik was wel benieuwd of er daadwerkelijk 'n negatieve spiraal ontstaan was na het wegvallen van 'n paar spelers uit het elftal gedurende de winterstop waardoor het allemaal wat minder geworden was, dus toog ik naar het steenkoude Meilust.

DOSKO 1 - RBC A1 werd 'n wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat de ploeg uit Roosendaal voetballend veel sterker was dan de tegenstander alleen ontbrak het in de 1e helft veelvuldig aan de eindpass. Als die beter verzorgd zou zijn was de wedstrijd voor rust al beslist. Nu kwam DOSKO echter via 'n sporadische aanval op 'n 1-0 voorsprong. Echter na rust was het een en al RBC wat de klok sloeg. Er werd met 'n hoog baltempo gespeeld en al snel lag de gelijkmaker in de Bergse touwen door 'n goal van Ronald Ouwens. Na deze opsteker bleef RBC veruit de bovenliggende partij tot irritatie van de assistent grensrechter van de gastheren die veelvuldig de vlag hanteerde als hij maar dacht dat het weer eens gevaarlijk kon worden, doch echter ook hij kon tenslotte niet voorkomen dat RBC middels 'n geweldig afstandschot van Hakan Aksoy de verdiende overwinning binnen haalde.

Voor RBC A1 was dit 'n goeie oefenpot naar aanloop van de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen laagvlieger Sarto A1 om het vertrouwen in eigen kunnen wat op te kunnen vijzelen. Feit blijft wel dat het zeker zo belangrijk is om in de competitie die motivatie te kunnen brengen als afgelopen dinsdag, dan moet er geen vuiltje aan de lucht te zijn om dit seizoen tot 'n goed einde te brengen en dan neem ik mijn woorden graag terug wat ik als kop in mijn vorige verslag aangaf. Zaterdag spelen ook de 2 achtervolgers GDA A1 - OJC Rosmalen A1 tegen elkaar dus zou RBC bij winst op Sarto weer goede zaken kunnen doen.