Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Het zit RBC C1 ook niet mee, team lijdt onterechte nederlaag tegen Feyenoord C1

Gepost door:Werner // 2011-02-12 00:00:00 // 2868 keer bekeken

Er blijft RBC C1 dit seizoen blijkbaar niks bespaard. Speelde het vorige week verdienstelijk gelijk bij NEC/FC Oss C1, zag het concurrent FC Groningen/Cambuur C1 winnen van Feyenoord C1 zodat het er weinig mee opschoot.

Vanmiddag in het Mariflex Stadion werd de ploeg van Henk Vos mogelijk nog erger leed aangedaan, doordat het onverdiend en met dank aan scheidsrechter Cahid van hetzelfde Feyenoord C1 verloor. RBC C1 speelde vanmiddag 'n goede wedstrijd tegen de Rotterdammers, de ploeg werkte keihard liet soms mooi voetbal op de mat zien en was zeker als de nummer voorlaatst niet de mindere van de gasten. Er leek ook totaal geen vuiltje aan de lucht deze middag en de kans zat er zelfs dik in dat er vandaag punten gehaald konden worden ware het niet dat het verloop plotseling 'n geheel andere wending kreeg.

'n Aanval van Feyenoord waarbij sprake was van buitenspel, werd door de scheidsrechter zoals vlak daarvoor als anders beoordeeld, o.k. kan gebeuren zoiets komt vaker voor, doch het toppunt van eigenzinnigheid zou kort daarop volgen, toen uit diezelfde aanval de uitstekende doelman Niels Foessenek van RBC de bal voor de achterlijn wist te vangen. Scheidsrechter Cahid die ongeveer halverwege de middencircel en de 16 meter lijn stond oordeelde anders: corner voor Feyenoord, en juist uit die corner scoorden de gasten de 0-1. RBC was aangeslagen en moest weer de draad op zien te pakken maar vooraleer dat lukte was de ploeg achter komen te staan met 0-2 ditmaal door 'n goed opgezette aanval van Feyenoord.

Na rust ging RBC massaal op jacht naar de aansluitingstreffer daarmee veel risico's nemende achterin, maar goed de ploeg had niets meer te verliezen, waardoor de counters van de gasten levensgevaarlijk werden doch Niels Foessenek ontplooide zich steeds meer in deze fases als 'n grote sta in de weg. Scheidsrechter Cahid daarentegen bleef de gemoederen bezig houden met dubbieuze beslissingen waardoor het er niet leuker op werd. Eerst stuurde hij de nummer 4 van Feyenoord met direct rood van het veld na 'n fikse overtreding op de achterlijn, even later mocht de 2e Rotterdamse speler het veld verlaten wegens aanmerkingen nadat de scheidsrechter deze speler zelf 'n duw tegen zijn lichaam gaf! Met alle respect: spelers dienen van 'n scheidsrechter af te blijven (wat hier ook gebeurde)maar datzelfde geldt natuurlijk zekervoor 'n scheidsrechter, ikzelf heb dit nognooit eerder meegemaakt. Dat RBC kort voor tijd nog de verdiende aansluitingstreffer scoorde typeert de drive vanmiddag van de ploeg helaas was de tijd tekort om de nog dik verdiende gelijkmaker te kunnen scoren.We zullen het er maar op houden dat scheidsrechter Cahid vandaag zijn dag niet had, helaas dupeerde hij er wel de thuisclub mee.

RBC D2 speelde ook in het stadion tegen koploper PSV D2 en wist de schade tot de rust nog beperkt te houden tot 0-3 maar na rust waren de Eindhovenaren heer en meester en liepen ze gemakkelijk uit naar 'n 0-9 eindstand score.

RBC B1 won verdienstelijk de uitwedstrijd bij FC Den Bosch B1 met 2-4 en nestelt zich daardoor nog vaster in de middenmoot in de 1e divisie B.

De overige elftallen A1, C2 en D1 zagen hun wedstrijden afgelast.

Uitslagen:
ASWH A1 - RBC A1, afgelast
FC Den Bosch B1 - RBc B1, 2-4
RBC C1 - Feyenoord/Excelsior B1, 1-2
Vitesse/AGOVV C2 - RBC C2, afgelast
FC Oss D1 - RBC D1, afgelast
RBC D2 - PSV D2, 0-9




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd