Voorbeschouwing Helmond Sport-RBC

Gepost door:Remy // 2011-02-09 00:00:00 // 3080 keer bekeken

Vrijdag staat RBC voor het eerst onder leiding van Dean Gorr. De nieuwe hoofdtrainer debuteert met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Op vreemde bodem wist RBC dit seizoen pas n keer te winnen, op 24 september tegen Telstar. De overige wedstrijden werden, op puntendelingen met MVV en FC Dordrecht na, allemaal verloren.

Vorige week verloor RBC niet van BV Veendam, maar kon het ook geen moment overtuigen. Het pietluttige optreden van scheidsrechter Honig zorgde er mede voor dat van een echte wedstrijd geen sprake was. Zijn assistent, die een doelpunt van Lazic om dubieuze redenen afkeurde, werkte ook al niet mee. Los daarvan wist de thuisploeg, net als Veendam, amper een kans te creren, waardoor het scorebord na negentig minuten nog steeds 0-0 aangaf.

Ook Helmond Sport wist de laatste wedstrijd niet te winnen. In Waalwijk ging de ploeg van trainer Jurgen Streppel met 1-0 onderuit tegen RKC, door een laat doelpunt van Boerrigter. Desondanks vinden we Helmond Sport terug op de vierde plaats op de ranglijst. De Helmonders zijn kansloos voor de titel, maar plaatsing voor de play-offs kan haast niet meer gemist worden.

Opvallend genoeg behaalde Helmond Sport 22 van de 37 punten in uitduels. Daarmee is het (op basis van verliespunten) samen met RKC de best presterende club in de Jupiler League. In stadion De Braak zijn de prestaties wat wisselvalliger. Dat blijkt ook uit de cijfers na de winterstop: een overwinning op Veendam, gelijk tegen FC Den Bosch en een nederlaag tegen FC Dordrecht.

En van de drie uitnederlagen liep Helmond Sport op in Roosendaal. RBC werd toen in het zadel geholpen door een vroege en zeer twijfelachtige rode kaart voor Esajas. Na twintig minuten moesten de bezoekers met tien man verder, waardoor het spelbeeld volledig omsloeg. Helmond Sport wist niet meer voor gevaar te zorgen en RBC drong steeds meer aan. Melvin de Leeuw opende de score voor rust, na de pauze verdubbelde Ralf Seuntjens de marge. Vlak voor tijd deed Haemhouts nog wat terug, maar de Roosendaalse zege kwam niet meer in het geding.

Helmond Sport-RBC Roosendaal
Datum: 11 februari 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Braak
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistent-scheidsrechters: Hubers en Vandeursen
Vierde official: Gerritsen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd