Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

81%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

19%

Stemmen: 21

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-BV Veendam

Gepost door:Remy // 2011-02-02 00:00:00 // 3012 keer bekeken

Na drie nederlagen op rij wordt het weer eens tijd dat er punten gepakt worden. Dat moet gebeuren tegen BV Veendam, dat dit jaar nog ongeslagen is. Vrijdag komen de Veenkolonialen naar Roosendaal. Het zal voorlopig de laatste wedstrijd zijn dat Eric Hellemons en Peter van Vossen als eindverantwoordelijken op de bank zitten.

Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt versterkte RBC zich nog met Junior Livramento (gehuurd van Willem II) en Vlatko Lazic (sinds november zonder club). Eerder werd Iderlindo Moreno Freire al naar Roosendaal gehaald. Daarmee is de selectie weer aangevuld, na het vertrek van de middenvelders Ripson, Van der Sloot en Van den Ouweland.

Minstens zo belangrijk was echter het strikken van een nieuwe oefenmeester. Mt diploma, welteverstaan. Dean Gorr helpt de club de komende maanden uit de brand. Geen minpunten dus, en de proflicentie komt niet in gevaar. Gorr kondigde al aan samen met Hellemons en Van Vossen de weg te zullen vervolgen die het tweetal reeds is ingeslagen. Vrijdag wordt de oud-speler van Feyenoord en Ajax gepresenteerd, volgende week gaat hij aan de slag op het trainingsveld.

Ook bij BV Veendam vonden wat wisselingen plaats. De Veendammers huren spits Malenovic voor de rest van het seizoen van FC Emmen en voegden ook de Canadese middenvelder Marello aan de selectie toe. Daartegenover stond het plotselinge vertrek van Shayesteh, die op amateurbasis actief was in Veendam en vorige week een contract ondertekende bij Emmen. Verder werd linksback Martijn van der Laan verhuurd aan sc Cambuur.

Zoals gezegd is de ploeg van trainer Joop Gall dit prille kalenderjaar nog ongeslagen. De eerste zes wedstrijden van 2011 leverden vier zeges en twee puntendelingen op. Opmerkelijkste resultaat was de 1-0 thuisoverwinning op lijstaanvoerder FC Zwolle door een doelpunt van Michael de Leeuw, vorig seizoen nog topscorer van de Jupiler League. Veendam staat nu, ondanks vier strafpunten, keurig zesde.

RBC kan aardige cijfers overleggen als het gaat om thuiswedstrijden tegen BV Veendam. Sinds de laatste degradatie uit de eredivisie troffen beide clubs elkaar vier keer in Roosendaal. Geen enkele keer konden de Groningers de volle drie punten mee naar huis nemen: tweemaal gelijk en twee overwinningen voor RBC. In 2007 won de thuisploeg met 4-1, onder meer dankzij een omhaal van Henk Vos. De laatste editie eindigde in 2-2. RBC kwam via de Belgen Nicky Hayen en Jordan Remacle (nu beiden Oud-Heverlee Leuven) twee keer terug van een achterstand.

RBC Roosendaal-BV Veendam
Datum: 4 februari 2011
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Honig
Assistent-scheidsrechters: Kleinjan en Siebert
Vierde official: Boot




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd