Slecht weekend voor RBC jeugd

Gepost door:Werner // 2011-01-24 00:00:00 // 2969 keer bekeken

Zaterdag 22 januari 2011 is niet bepaald het weekend geworden voor de elftallen van de jeugdopleiding. Alleen RBC A1 kwam tot winst en RBC C2 wist 'n puntje mee te brengen uit Almere. De overige wedstrijden werden allemaal verloren waarbij vooral RBC D2 'n flinke oorwassing kreeg in Den Bosch waar het met 8-3(!)van het veld werd gewalst.

RBC A1 voelt blijkbaar de druk al van het moeten want tegen Oranje Wit speelde het 'n zeer matige wedstrijd. RBC kwam in de 12e minuut op voorsprong door 'n doelpunt van Akan Aksoy en als de toeschouwers dachten dat de koploper wel evenuit zou gaan lopen naar 'n ruime overwinning, kwamen ze bedrogen uit. Het spelpeil na de voorsprong zakte zienderogen bij de thuisclub en bij de 1e de beste uitval van de gasten uit Dordrecht stond de stand weer gelijk. RBC ploeterde verder in de 1e helft en had het aan 'n opvlieging van Sander Kruis te danken dat het alsnog met voorsprong de kleedkamer in ging met de rust. In de 2e helft werd er wel wat beter gespeeld maar toch moest de achterhoede beducht zijn voor de counters van Oranje Wit die nadat de bevrijdende 3e treffer voor RBC uitbleef steeds meer ging geloven in 'n goed resultaat. In de allerlaatste minuut maakte Ronald Ouwens echter aan alle Dordtse illusies 'n einde door de 3-1 binnen te knallen.

RBC D1 speelde in het Mariflex Stadion tegen FC Den Bosch D1 en wist zich na 'n 0-2 achterstand goed terug te knokken door doelpunten van Randy Klees en Diego Snepvangers in 'n leuke wedstrijd waar beide ploegen geheel aan elkaar gewaagd waren. Doch zouden de gasten uit de Brabantse hoofdstad alsnog met de punten aan de haal gaan, toen 'n pegel ver boven de Roosendaalse doelman tegen het net plofte, 'n beetje zuur want 'n gelijkspel had de verhoudingen toch beter weer gegeven, maar met zo'n schot en dan 'n klein D-keepertje in het doel, tja dan blijkt zo'n goal toch wel groot te zijn. Jammer jongens.

RBC C1 leed 'n kansloze nederlaag tegen ADO Den Haag C1. Het werd 0-3 voor de gasten in 'n wedstrijd waar het gedurende het grootste deel de bovenliggende partij was. RBC C1 speelde veel te slordig maakte veelvuldig de verkeerde keuzes en kwam voorin nauwelijks in het spel voor. Pas bij de 0-2 achterstand leefde de thuisploeg even op en wist het 'n paar maal gevaarlijk door de verdediging van ADO te komen, maar deze opleving was maar van korte duur. Er is nog veel werk te verrichten voor de trainers wil het degradatie zien te voorkomen het team speelde zonder maar ook 1 greintje vertrouwen en als dat ontbreekt bij de spelers gaat het nog 'n zware kluif worden gedurende dit seizoen. Maar we wanhopen natuurlijk niet.

RBC B1 verloor in Breda met 3-0 van NAC B1, RBC C2 speelde met 2-2 gelijk uit tegen Almere City FC C2 en RBC D2 verloor dus zoals al eerder vermeldt met 8-3 bij FC Den Bosch D2, kortom 'n weekend om snel te vergeten.