Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Eindhoven-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-01-23 00:00:00 // 2888 keer bekeken

Maandag treedt RBC Roosendaal in haar eerste uitwedstrijd na de winterstop aan tegen FC Eindhoven. Het duel stond oorspronkelijk gepland op 17 december, maar kon toen vanwege de winterse omstandigheden geen doorgang vinden.

FC Eindhoven hervatte deze competitie met een 4-1 uitnederlaag tegen RKC Waalwijk. Afgelopen vrijdag werd moeizaam gewonnen van Telstar (1-0). Beide malen tekende Rob van Boekel voor het Eindhovense doelpunt. Ook RBC liet na de winterstop een winst- en een verliespartij optekenen.

In 2009 dreigde de tweede club uit de Lichtstad haar proflicentie te verliezen. Ook de resultaten op het veld waren, gewoontegetrouw, povertjes. In het derde deel van de competitie 2009/2010 wonnen de Blauw-witten onder leiding van Jan Poortvliet echter geheel onverwacht de periodetitel. Het seizoen werd uiteindelijk afgesloten met evenveel punten als RBC Roosendaal.

Jan Poortvliet vertrok naar Telstar en FC Eindhoven moest op zoek naar een nieuwe trainer. Men bereikte een akkoord met Ernest Faber, die eerder tussen 2006 en 2008 als hoofd- en assistent-coach werkzaam was in het Jan Louwers Stadion. Faber had zich eerder verbonden aan MVV maar zag daar omwille van financile problemen bij de Maastrichtenaren van af. Ondanks de trainerswissel bleven de resultaten van FC Eindhoven, met oud-RBCer Jeffrey Vlug in de gelederen, verrassend goed. Momenteel bezet de ploeg de vijfde plaats op de ranglijst.

De laatste onderlinge uitwedstrijd dateert van november 2009. RBC won met 1-3 door doelpunten van Ars, Martina en Nelson. Vlak voor tijd redde Nelemans, uit een strafschop, de Eindhovense eer. In Roosendaal troffen de ploegen elkaar voor het laatst in augustus 2010. Kort na rust zette Van der Sloot zijn ploeg op voorsprong. Patrick NKoyi liet daarna twee doelpunten aantekenen waardoor RBC met lege handen achterbleef.

De resultaten van de Roosendalers in uitwedstrijden zijn deze competitie bedroevend. Winst bij Telstar en gelijke spelen bij MVV en FC Dordrecht. Thats all. Toch liggen er uitgerekend in het duel van maandag kansen voor RBC. De laatste tien jaar troffen de ploegen elkaar vijf maal in Eindhoven. RBC won vier maal en speelde n maal gelijk. Daar staat tegenover dat FC Eindhoven dit seizoen pas n thuiswedstrijd verloor, 1-2 tegen koploper FC Zwolle

FC Eindhoven-RBC Roosendaal
Datum: 24 januari 2011
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Jan Louwers Stadion
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Diks en Schaap
Vierde official: Van den Hurk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd