Hellemons tevreden over trainingskamp

Gepost door:Remy // 2011-01-09 00:00:00 // 3025 keer bekeken

De eerste selectie van RBC is terug in Nederland. Vanmiddag landden de Roosendalers op Eindhoven Airport na een trainingskamp van een week in Turkije. RBC speelde drie oefenduels tegen clubs uit de Turkse eerste divisie en hoewel deze wedstrijden verloren gingen, spreekt interim-trainer Eric Hellemons van een geslaagde week.

'De fitheid van de groep is tijdens zon trainingskamp belangrijker dan de resultaten in de oefenduels. En die fitheid is goed. Iedereen keert conditioneel sterker terug uit Turkije dan dat hij er heen ging. En we hebben gelukkig ook geen zware blessuregevallen in onze selectie', zegt Hellemons in BN/DeStem.

Aanvaller Pepijn Veerman kreeg wel opnieuw last van de enkel. 'Dat is heel vervelend, maar gelukkig is de rest wel fit. En wat die oefenduels betreft, moeten we niet vergeten dat we hier tegen drie sterke tegenstanders gespeeld hebben. We hadden ook tegen makkelijke ploegen kunnen spelen en dan simpel kunnen winnen, maar daar leer je minder van.'

Ook Felino Jardim kan terugkijken op een fijne week. Na maanden blessureleed kon hij alle trainingen meedoen en in het laatste oefenduel speelde hij 45 minuten. Jardim hoopt tegen Almere City FC, op 17 januari, weer volledig inzetbaar te zijn.

Overigens hoopt RBC voor de tweede seizoenshelft nog enkele spelers te kunnen huren die bij eredivisieclubs buiten de boot vallen. Een centrale verdediger en een vleugelaanvaller prijken bovenaan het verlanglijstje. Akif Metin, de speler van Sivasspor die tijdens het trainingskamp een wedstrijd meedeed, komt sowieso niet.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd