Overzicht jeugdopleiding 1e seizoenshelft

Gepost door:Werner // 2011-01-02 00:00:00 // 2923 keer bekeken

Terwijl de spelers en begeleiders genieten van 'n welverdiende wintervakantie, blikken we nog even terug naar de 1e seizoenshelft van de competitie. Het verloop voor sommige elftallen is toch iets anders geweest dan we op voorhand verwacht en gehoopt hadden, maar het seizoen duurt nog lang dus kan er nog van alles veranderen in de komende maanden.

RBC A1 uitkomende in de 3e divisie B bezet na 10 wedstrijden de koppositie. Lang zag het er naar uit dat de gedoodverfde titelkandidaat zonder kleerscheuren de winterstop zou gaan halen totdat het OJC Rosmalen trof wat de Roosendalers op de 1e en hopelijk enige nederlaag trakteerde. RBC A1 heeft 10 wedstrijden gespeeld, 7 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 nederlaag geleden en heeft 23 punten. De nr. 2 OJC Rosmalen volgt op 6 punten maar met 1 wedstrijd meer.

RBC B1 had 'n moeilijke seizoensstart en het tij leek maar niet te keren. Wedstrijden werden nipt verloren terwijl er meer ingezeten had en daardoor bivakkeerde de ploeg lange tijd op de voorlaatste plaats. Echter 3 wedstrijden voor de winterstop kwam de kentering en pakte het 9 punten daaruit waardoor het nu opgeschoven is naar de middenmoot. RBC B1 speelt in de 1e divisie B en speelde 10 wedstrijden. 4x winst, 1x gelijk en 5 nederlagen brachten het puntentotaal op 13 waardoor het nu op de 8e plaats staat.

RBC C1 speelt in de 1e divisie B en heeft het zwaar. De ploeg verkeert al het gehele seizoen in de onderste regionen en wist tot nu toe slechts 2 wedstrijden te winnen van Excelsior C1met 4-3 en de laatste tegen FC Groningen/Cambuur C1 met 1-0. RBC staat na 12 wedstrijden op de 11e plaats met 8 punten behaald uit: 2x winst, 2x gelijk en 8 nederlagen. De nummer 6 VVV/Helmond Sport C1 staat op 13 punten dus bij 'n paar keer winst kan RBC zo in de middenmoot terecht komen, 'n doel wat ze zeker moeten proberen te halen.

RBC C2 speelt in de Landelijke C klasse en staat daar op 'n 6e plaats met 9 punten uit 10 wedstrijden. RBC haalde deze punten middels: 2x winst, 3x gelijk en 5 nederlagen. Na de winter begint dit elftal weer opnieuw met de voorjaarsreeks.

RBC D1 uitkomende in de 1e divisie doet het ronduit goed maar dat is eigenlijk al jaren geen nieuws. RBC staat momenteel na 11 wedstrijden op 'n keurige 6e plaats met 17 punten. RBC D1 won er 4, speelde 5 maal gelijk en verloor slechts 2 wedstrijden.

RBC D2 speelt in de 2e divisie C en moet het wekelijks opboksen tegen voornamelijk D1 elftallen en dat kun je soms wel goed zien in de wedstrijden. De tegenstanders zijn doorgaans fysiek de sterkere van de Roosendaalse Boys wat allemaal 1e jaars en zelfs nog E spelers zijn. Knap is derhalve dan de positie op de ranglijst. RBC D2 staat 8e na 10 wedstrijden. Won er 4 en verloor er 6, het heeft 'n puntenaantal van 12.

Voor RBC A1, B1 en C1 breken dus spannende maanden aan. A1 in de race om het kampioenschap, B1 om de goede weg voort te kunnen zetten en definitief afstand te kunnen nemen van de onderste regionen en voor de C1 breekt 'n spannende tijd aan om zich te kunnen handhaven in de hoogste divisie in hun leeftijdscategorie.

De RBC jeugdelftallen spelen wekelijks 2 wedstrijden in het Mariflex stadion. De 1e om 11.30 uur en de 2e om 14.30 uur. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom, het spelershome is open voor 'n lekker drankje of 'n kopje koffie en je ziet leuke wedstrijden van wat ooit misschien de toekomst van RBC Roosendaal wordt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd