Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Dordrecht-RBC

Gepost door:Remy // 2010-12-09 00:00:00 // 2968 keer bekeken

Er valt dit seizoen weer wat te genieten bij wedstrijden van RBC. Er zit een duidelijke lijn in het spel en bij vlagen wordt echt goed gevoetbald met veel vloeiende combinaties. Aan de ranglijst is dat echter niet af te lezen en dat is vooral erg jammer. De Roosendalers zijn afgezakt naar de dertiende plaats met zeventien punten uit zestien duels.

Vorige week deed RBC tegen het over meer kwaliteit beschikkende RKC lange tijd goed mee, maar liep het uiteindelijk toch tegen de derde nederlaag in eigen huis aan. Eerder werd verloren van de eveneens hooggeklasseerde ploegen FC Zwolle en FC Eindhoven. Verder zijn de prestaties in het MariFlex Stadion gewoon goed te noemen. Buiten Roosendaal gaat het een stuk minder: de laatste vijf uitwedstrijden werden verloren. Alleen bij Telstar wist RBC dit seizoen te winnen. De oorzaken zijn duidelijk: RBC verzuimt de eigen kansen af te maken en geeft met name in het slotkwartier te veel doelpunten weg.

Voor de winterstop speelt RBC nog twee uitduels. Aanstaande vrijdag reist de ploeg af naar Dordrecht voor het treffen met de plaatselijke FC. De Dordtenaren staan evenals RBC op zeventien punten, maar zij kregen van de KNVB een punt in mindering en hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

FC Dordrecht kende een zwaar programma aan het begin van het seizoen en verloor de eerste vier wedstrijden. Daarna begon de ploeg van Henny Lee punten te sprokkelen. Dat gebeurde echter vooral buitenshuis. In het eigen stadion aan de Krommedijk werd pas n keer gewonnen. MVV ging er met 1-0 ten onder. Daarnaast moesten Sparta en Eindhoven genoegen nemen met een gelijkspel. Twee weken geleden gaf Dordrecht een 2-0 voorsprong tegen Almere City FC uit handen en werd het nog 2-4.

Het team van Lee speelt het spel opvallend hard dit seizoen. Al zeven keer werd een speler van het veld gestuurd, waarvan zes keer met direct rood. De clubleiding heeft de selectie inmiddels gewaarschuwd. De kosten van een gele kaart moeten door de speler zelf worden betaald en bij een rode kaart wordt een boete opgelegd van tien procent van het bruto maandsalaris.

FC Dordrecht-RBC Roosendaal
Datum: 10 december 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: GN Bouw Stadion
Scheidsrechter: Bakkelo
Assistent-scheidsrechters: Buijk en Geutjes
Vierde official: Gerritsen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd