Interviews
Meest recente interviews

Bliksemstart RBC C1 goed voor 3 broodnodige punten

Gepost door:Werner // 2010-11-28 00:00:00 // 2952 keer bekeken

Het is RBC C1 dan eindelijk eens gelukt om de 3 punten binnen te houden na 'n reeks van nederlagen. In het Mariflex Stadion werd Cambuur / FC Groningen C1 met 1-0 verslagen en daardoor krijgt RBC weer aansluiting met de ploegen die net boven hen staanop de ranglijst. RBC begon stormachtig tegen de gasten uit het noorden, die al om 7.45 uur vertrokken waren deze dag voor de lange reis naar Roosendaal, en binnen 1 minuut lag de bal al achter de verbouwereerde doelman nadat Boy Kies de ruimte werd ingestuurd en koelbloedig afrondde in de verre hoek. RBC op voorsprong iets wat niet zovaak gebeurt de laatste weken en nog wel heel vroeg ook in de wedstrijd dus dat beloofde wat. Echter Cambuur / FC Groningen wist zich te herpakken zodat er een open strijd ontstond in het steenkoude stadion zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden voor het doel.

Na de rust kreeg RBC legio mogelijkheden om de score verder op te voeren maar of het vizier stond niet scherp dan wel de doelman van Cambuur / FC Groningen die fraai stond te redden hielden de spanning in de wedstrijd. Omdat ook de gasten niet meer bij machte waren om nog enig gevaar te stichten voor het doel was na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer de 2e overwinning 'n feit en mocht de tegenstander de lange terugreis aanvaarden zonder punten iets wat RBC 1 'n avond tevoren was overkomen maar dan in tegenover gestelde richting. RBC C1 staat nog wel op de voorlaatste plaats maar verkleinde de achterstand op de concurrenten Cambuur/FC Groningen C1 en NAC C1 met respectievelijk met 1 en 2 punten dus is er weer volop reden om omhoog te kijken. Knappe prestatie jongens en 'n dikke proficiat.

RBC A1 speelde zijn laatste poulewedstrijd voor de beker met 'n "uitwedstrijd" in het Mariflex Stadion tegen BSC A1. Zustervereniging BSC had bij RBC 'n verzoek ingediend om in het stadion te mogen spelen en aan dat verzoek had RBC graag voldaan. Tegenstanders van RBC vinden het nu eenmaal prachtig om in 'n stadion te kunnen spelen, zeker als de kans zich daarvoor eens voordoet, wat dat betreft is de kunstgrasmat 'n schot in de roos. Nu de ontvangstruimte nog, want daar is het eerder 'n ijskelder i.p.v. 'n warm honk en mag snel iets aan gedaan worden. BSC A1 - RBC A1 was de beslissende wedstrijd in de poule, beide ploegen hadden 6 punten uit 2 wedstrijden en 'n enorm doelsaldo, RBC had +18 en BSC + 17 dus de winnaar zou verder gaan bekeren. Ondanks de uitgebreide voorbereiding van de jongens van Vierhoeven was er binnen no-time geen sprake meer van 'n wedstrijd. Binnen 15 minuten stond RBC op 0-3 en die score werd gestaag opgevoerd naar 'n 0-7 ruststand. Na de rust ging het doelpuntenfestijn vrolijk verder en uiteindelijk blies de scheidsrechter af toen de score was opgelopen tot 0-15. BSC A1 was 'n ervaring rijker, spelen in 'n stadion maar ook 'n illusie armer dat ze enigszins kans zouden hebben om 'n ronde verder te komen in deze zeer sportieve wedstrijd, ook dat mag eens gezegd worden. RBC bekert nu verder in de volgende ronde tegen Kortgene/JVOZ A1.

RBC C2 speelde in Maastricht tegen MVV C2 en kwam terug met 1 puntje. Na 'n ruststand van 0-1 door 'n doelpunt van Nathan Spruyt werd de eindstand uiteindelijk 1-1.