RBC A1 is ongeslagen status kwijt

Gepost door:Werner // 2010-11-21 00:00:00 // 3042 keer bekeken

Het moest 'n keer gebeuren natuurlijk dat RBC A1 tegen zijn 1e competitie nederlaag zou lopen en zowaar geschiedde het afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen A1. De gasten wonnen de ontmoeting op Sportpark Meilust met 1-2 en kwamen hierdoor op 6 punten achterstand van de koploper in de 3e divisie.

OJC Rosmalen is toch al aan 'n sterke opmars bezig, het won de laatste 3 wedstrijden op rij en tegen RBC liet het zien dat het over meer dan 'n behoorlijk elftal beschikt. De thuisploeg kwam in de 1e helft op een 1-0 achterstand en kon pas vlak voor rust het tij keren toen Pepijn Veerman raak kopte uit een diepe bal. Vlak na rust leek het erop dat de ongeslagen koploper op voorsprong zou komen toen wederom Pepijn Veerman vrij voor de doelman kwam maar tot ontzetting van iedereen binnen RBC lukte het hem niet om de bal in het doel te deponeren.

Daarna ontstond er 'n eenrichtingsverkeer wedstrijd waarbij RBC 80% in balbezit was, doch tot uitgespeelde kansen kwam het totaal niet. De hechte verdediging van de gasten lieten de thuisclub naar hartelust combineren, maar eenmaal aan de rand van het 16 meter gebied hield het de gelederen potdicht waardoor er geen doorkomen was voor de RBC voorwaartsen. Ondanks het grote veldoverwicht van RBC bleef het oppassen voor de counters van OJC, 1 klein foutje en je liep achter de feiten aan, toch leek de wedstrijd zich uiteindelijk nog in Roosendaals voordeel te gaan kantelen toen RBC 'n hoekschop kreeg zo'n 10 minuten voor tijd, maar de rake kopbal buit deze corner werd op spectaculaire wijze uit het doel geranseld door de doelman waarbij hij 'n 100% doelpunt voor RBC teniet deed.

Even later sloeg het noodlot toe aan de overkant, een niet zo'n slimme overtreding zo'n 20 meter voor het doel van Matthew Lentink luidde de 1-2 in en daar waren de gasten meer dan gelukkig mee en terecht. Wedstrijden win je door er net 1 tje meer te scoren dan de tegenstander en dat was deze middag aan de ploeg uit Oost Brabant besteed. RBC probeerde na deze treffer nog wel om de gelijkmaker te forceren maar dat ging veel te gehaast en met te weinig overleg zodat na het laatste fluitsignaal de 1e nederlaag van dit seizoen 'n feit was.

De overwinning van RBC B1 vorige week op koploper Willem II/RKC B2 heeft de ploeg duidelijk goed gedaan. Zaterdag ging het voor de 2e achtereenvolgende keer met de 3 punten aan de haal. Nu werd in Venlo VVV / Helmond Sport B1 met 1-2 verslagen. Door deze overwinning heeft RBC B1 nu ineens 'n gat geslagen met de 2 onderste ploegen op de ranglijst. De voorsprong van de Roosendalers bedraagt nu 6 punten en dat kunnen er alleen maar meer gaan worden.

Voor RBC C1 wordt het nu toch wel 'n lang zwaar seizoen. Ook nu moest het zich weer gewonnen geven in de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C1. Het werd in het Mariflex Stadion 0-1 voor de gasten uit Helmond. Doordat Excelsior C1 zaterdag wist te winnen van de rodelantaarndrager MVV C1 is het verschil met de Rotterdammers die vlak boven RBC staan opgelopen naar 4 punten.

RBC C2 verloor met 0-2 van NEC / FC Oss C2 en zakt langzamerhand weg in de rangschikking.
RBC D1 daarentegen doet het gewoon goed dit seizoen. Het won de thuiswedstrijdtegen VVV/ Helmond Sport D1 met 3-0 en verstevigde daarmeehaar posititie op de ranglijst. Zelf heeft het nu 5 punten voorsprong op de naaste achtervolgers en slechts 'n paar punten achterstand op de top van het klassement.

RBC D2 tenslotte ging met 0-3 onderuit in het Zeeuwse land. Cortgene/JVOZ was in deze wedstrijd te sterk voor de jongens van Gijs v/d Bom.