Voorbeschouwing RBC-Helmond Sport

Gepost door:Remy // 2010-11-18 00:00:00 // 2678 keer bekeken

Ook in Veendam ging het mis in de slotfase. RBC krijgt dit seizoen opvallend veel tegendoelpunten te verwerken in de laatste minuten van een wedstrijd. Bovendien valt de oogst in uitduels sowieso erg tegen: vier punten uit zeven wedstrijden. RBC is nu meer afhankelijk van de duels in eigen huis, waar het aan zes duels tien punten overhield. Vorig seizoen waren juist de resultaten op verplaatsing beter: 24 punten uit 18 uitwedstrijden, tegenover 22 uit 18 thuis. Dit seizoen valt er dus meer te genieten in het MariFlex Stadion. Hopelijk is dat ook aanstaande vrijdag het geval, wanneer RBC het opneemt tegen Helmond Sport.

Vorige week kwam ook Helmond Sport slecht weg in de slotfase van een wedstrijd. Thuis tegen RKC kwam het vroeg op voorsprong, maar een kwartier voor tijd maakte voormalig RBCer Donny de Groot gelijk. In de laatste minuut besliste Schet de Brabantse derby in het voordeel van de Waalwijkers.

Ondanks het verlies staat de ploeg van trainer Jurgen Streppel momenteel met 21 punten vierde op de ranglijst. De koplopers FC Zwolle en FC Volendam (31 punten) hebben inmiddels een flink gat geslagen, maar daarachter staan de ploegen dicht bij elkaar. Waar RBC het lastig heeft buitenshuis, doet Helmond Sport het juist goed in uitwedstrijden. In zes uitduels pakten de Helmonders 13 punten. Zeven thuiswedstrijden leverden slechts acht punten op. Buiten Helmond werd slechts verloren van Go Ahead Eagles (2-0) en met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sparta.

Helmond Sport heeft het wegvallen van topscorer Johan Voskamp goed op kunnen vangen. De 21-jarige Braziliaan Bruno Andrade is opgestaan als doelpuntenmaker. De aanvaller, sinds 2008 speler van Helmond Sport, vond al tienmaal het net.

RBC Roosendaal-Helmond Sport
Datum: 19 november 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: De Goeij
Assistent-scheidsrechters: Buiting en Van de Ven
Vierde official: Burema




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd