Interviews
Meest recente interviews

Knappe overwinning RBC B1 op koploper Willem II/RKC B2

Gepost door:Werner // 2010-11-14 00:00:00 // 2937 keer bekeken

RBC B1 heeft afgelopen zaterdag een zeer nuttige en knappe overwinning behaald tegen koploper Willem II/RKC B2 in het Mariflex Stadion in Roosendaal. Het werd 2-1 voor het team van John de Frel in een zeer levendige wedstrijd die boeiend was vanaf het begin tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Vos uit Utrecht.

Het zag er na de 1e helft niet naar uit dat RBC deze middag punten bij het totaal kon bijschrijven. Willem II/RKC B2 was halverwege de 1e helft op een 0-1 voorsprong gekomen door 'n nogal discutabel doelpunt. Waar spelers het geweldig vinden steeds om in het stadion te kunnen spelen, lijkt het voor scheidsrechters toch vaak eerder te werken als zijnde het 'n rode lap op 'n stier. Ook nu trof RBC in scheidsrechter De Vos 'n persoon die vooral in de 1e helft de hoofdrol opeiste, tja en als zoiets het geval is dan klopt er toch iets niet in de verhoudingen op het veld. Het doelpunt van Willem II/RKC kwam voort uit de zoveelste rare beslissing van de man uit de domstad. Waar RBC op links 'n aanval onderschepte waar het eigenlijk ook 'n vrije trap verdiende nadat 'n aanvaller van Willem II 'n overtreding maakte op de RBC verdediger, floot de leidsman voor 'n vrije trap voor de gasten geheel aan de andere flank van het veld waar geen Willem II-speler te bekennen was. Kennelijk was praten de aanleiding voor dit buitenkansje voor Willem II en daar haalden ze dan 100% rendement uit nadat doelman Joeri Leest tot 2 maal toe de bal niet onder controle kreeg. Uit alle tumult wat daardoor ontstond stuurde De Vos ook nogeens de assistent-scheidsrechter van RBC van het veld en dreigde hij zelfs de wedstrijd te staken omdat er niet snel genoeg 'n vervanger voorhanden was. Ik weet niet of ze in Utrecht uit de grachtengordel zomaar 'n vervanger kunnen vissen bij dergelijke beslissingen, in de Vliet zaten deze middag enkel zwarte pieten maar daar heb je dus niks aan. Na wat oponthoud werd de wedstrijd dan hervat maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

In de 2e helft beet RBC brutaal van zich af en trok het het spel steeds meer naar zich toe. Dit resulteerde halverwege de 2e helft in de dik verdiende gelijkmaker, 'n beauty. Willem II/RKC was aangeslagen, had nog geen wedstrijd verloren dit seizoen en wankelde, probeerde onder de druk van RBC uit te komen maar echt gevaarlijk konden de gasten niet meer worden. Nadat RBC eerst nog de pech had dat het een pegel via de lat over het doel zag verdwijnen, viel vlak voor tijd de beslissende 2e treffer en daarmee de 2e winstpartij binnen bereik. Groot was dan ook de ontlading na afloop van de wedstrijd, eindelijk was het dubbeltje eens de goede kant uit gevallen en hopelijk gaat dit vaker gebeuren want dit team hoort gewoon in de 1e divisie thuis. En scheidsrechter De Vos tenslotte, die sloop als 'n sluwe vos via de zijuitgang uit het stadion nadat hij de wedstrijdformulieren had ingevuld, jammer want zoiets is niet gebruikelijk maar blijkbaar had hij geen behoefte meer om nog iemand van beide teams onder ogen te komen.

RBC A1 heeft de draad weer opgepakt na de teleurstellende wedstrijd van vorige week. Nu moest het naar Excelsior Maassluis 'n ploeg waar het duidelijk de laatste jaren zeker in het westland de grootst mogelijke moeite mee had. Echter nu liet het team van Marco Jalink zien dat 'n mindere wedstrijd nog geen garantie is voor verval en klopte het de gastheren met 1-3 nadat het bij de rust leidde met 0-2 door 2 goals van Ronald Ouwens. Na de rust kwam Excelsior Maassluis nog wel terug naar 1-2 maar Anes Beslijo maakte aan de thuisinspiraties van de tegenstander vlak voor tijd korte metten door de 1-3 op zijn schoen te nemen waardoor RBC A1 wederom zich steviger nestelt aan kop van de ranglijst. De oranje hemden hebben nu 'n voorsprong van 9 punten op het verrassend sterk spelend Barendrecht B1 wat de 2e plaats bezet.

RBC C1 was het laatste team wat deze natte zaterdag in actie kwam en verloor ook deze keer wederom met nipte cijfers. Het ging in Tilburg met 1-0 onderuit en zakt hierdoor steeds verder weg in de rangschikking. RBC staat nu op de voorlaatste plaats met slechts 1 punt voorsprong op MVV C1 terwijl de Maastrichtenaren ook nog eens 1 wedstrijd minder gespeeld hebben. Het zijn zware tijden voor het team van Henk Vos, maar gelukkig is de competitie nog lang en daar moeten de spelers en begeleiders zich maar aan vast houden.