Voorbeschouwing RBC-FC Den Bosch

Gepost door:Remy // 2010-11-03 00:00:00 // 2957 keer bekeken

Na twee uitnederlagen op rij krijgt RBC weer de kans punten te pakken in eigen huis, waar het de laatste twee duels wist te winnen. Aanstaande vrijdag om 18:45 uur (!) wordt er afgetrapt tegen FC Den Bosch.

De Bosschenaren hebben een indrukwekkende reeks achter de rug. De laatste competitienederlaag werd geleden op 3 september (3-0 bij Telstar). Verder bleef Den Bosch alleen op de eerste speeldag zonder punten achter, toen er thuis met 0-1 werd verloren van Helmond Sport. De ploeg van Alfons Groenendijk boekte vijf zeges en speelde viermaal gelijk. FC Den Bosch scoort opvallend makkelijk (26 goals in elf duels), maar krijgt ook veel tegentreffers (19). De ploeg hield dan ook pas n keer de nul en liet enkele hoge uitslagen noteren: 3-3 tegen sc Cambuur en FC Eindhoven en een 3-4 overwinning op FC Dordrecht. Het laatste duel werd met 3-1 gewonnen van Sparta.

Afgelopen zomer zag FC Den Bosch twee topscorers vertrekken. Caracciolo verruilde de club voor Fortuna Sittard en Matusiwa vertrok naar Cyprus. Den Bosch slaagde er echter in daar twee trefzekere spitsen voor terug te halen. John Verhoek, het jongere broertje van ADO-speler Wesley, kwam over van FC Dordrecht en vond al zeven keer het net in tien wedstrijden. Google-spits Istvan Bakx wordt gehuurd van Racing Genk en scoorde vijf goals. Bakx speelde in het verleden bij KV Kortrijk nadat trainer Hein Vanhaezebrouck hem op het spoor was gekomen toen hij in Google de term linkerspits intypte.


Een wedstrijd tegen Den Bosch lijkt dus garant te staan voor doelpunten. RBC creerde in de meeste wedstrijden van dit seizoen meer dan genoeg kansen, maar liet er ook veel onbenut. Dat zal vrijdag anders moeten. De Roosendalers scoren de laatste tijd veel uit vrije trappen en hoekschoppen. Mede dankzij de komst van Marcel van der Sloot en Jordy Zuidam leveren de spelhervattingen veel meer gevaar op dan voorgaande seizoenen. Tegelijkertijd is RBC wel rg afhankelijk van de stilstaande fases. In de gewonnen wedstrijd tegen Telstar scoorde Ralf Seuntjens het laatste echte velddoelpunt van RBC.

FC Den Bosch bezet de vijfde plaats op de ranglijst met 19 punten. RBC heeft dit seizoen echter al laten zien dat het juist tegen de hooggeklasseerde teams goed kan voetballen. In eigen huis werden al dikverdiende overwinningen behaald tegen Sparta (3-0) en Go Ahead Eagles (1-0) en tegen koploper FC Zwolle hadden de Roosendalers tot de 96e minuut uitzicht op een punt.

RBC Roosendaal-FC Den Bosch
Datum: 5 november 2010
Tijd: 18:45 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van der Scheer
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Mulder
Vierde official: Van Wijk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd